Манолова: Изборът за лидер на БСП не е предрешен, не съм кандидат на Първанов

16573
Манолова: Изборът за лидер на БСП не е предрешен, не съм кандидат на Първанов
Снимка: БГНЕС

Аз никога не съм искала подкрепата на апарата. Според мен доверие се печели отдолу нагоре. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Мая Манолова от БСП. Тя заяви, че се кандидатира за председател на БСП, защото партията е в криза.

„Изборът, който ще се случи на 27-ми, не е предрешен. Ще има изненади. Това, че партията е в криза, се видя на последните избори, когато нашите избиратели ни показаха жълт картон. Има криза и в морала, от което страда цялата българска политика. Така че за БСП е ясно, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим промяна. Мен ме боли за БСП. Знам как се чувстват социалистите от това, че партията ерозира. Необходим е един лидерски екип, който да вдигне партията на крака. Ясно е, че един човек за миг не може да реши всички въпроси, но лидерски екип, който в течение на времето да извърши промяната – това трябва да се случи в БСП. И мисля, че смяната на лидера и заседанието на конгреса е едно добро начало за това“, каза още Манолова.

РЗС: БСП, долу ръцете от ДФЗ !

РЗС разполага с достоверна информация, че функционери от "Позитано 20" продължават да оказват пряк натиск върху Министерството на земед...

Нормално е местните организации да имат своята роля. Досега лидерският екип се избираше от Националния съвет по желание на лидера. Ако ме изберат, областните съвети ще могат да предлагат своите кандидати за ръководното бюро. Аз зная какво искат структурите и как да бъде използвана енергията им, за да бъдат спечелени изборите. Предлагам листите да бъдат наредени от областните структури, посочи тя.

Сигурна съм, че на Конгреса ще има състезание и затова участвам. Усещам подкрепата на хората, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че не кандидат на лидера на АБВ Георги Първанов.

Ако си спомните кои са хората, критикували отцепването на АБВ, ще видите, че това е така.

Нинова: Форматът на "Коалиция за България" е изчерпан

Форматът на "Коалиция за България" е изчерпан и решенията с кого и как да се коалира БСП трябва да се взимат с вътрешен референдум, а н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com