Орешарски: Ще издържим, въпросът е ГЕРБ ще може ли да издържи

88971
Орешарски: Ще издържим, въпросът е ГЕРБ ще може ли да издържи
Снимка: БГНЕС

Ние сме издържливи, питам се докога ГЕРБ ще издържи. Това заяви в кулоарите на Народното събрание премиерът Пламен Орешарски след днешния дебат по втория вот на недоверие срещу правителството, предаде Агенция "Фокус".

"Само от уважение към гражданите, които подкрепят ГЕРБ, не бих разказвал нищо от впечатленията ми при първите ми срещи с чужди премиери по отношение на предната международна неизолация", заяви Орешарски в коментар на изявления на представители на ГЕРБ, че сегашното правителство е в международна изолация.

Акция "Оставка" в 14-тата минута на мача с Чехия

Числото 14 определено се превръща в „нещастно” число за премиера Пламен Орешарски. Днес, в 14-тата минута на решителния мач...

На въпрос относно удължаване на мораториума за закупуване на земя от чужденци, министър-председателят каза: „Продължавам да твърдя, че искането за удължаване на мораториума за закупуване на земя от чужденци е нереалистичено. Имаме договор за присъединяване от 2005 г., в който сме искали преходен период и го имахме”.

На въпрос дали предизборно се наливат пари в определени общини Орешарски отговори: „По отношение на приоритетите в следващия бюджет аз много отдавна съм заявил, че децентрализацията на общините е наш приоритет, пише го в програмата. Имахме среща със Сдружението на общините и тогава говорихме същото”.

Орешарски не отговори директно дали е препоръчал Румен Овчаров да влезе в Надзорния съвет на "Лукойл Нефотхим Бургас". "Мисля, че Румен Овчаров е една добра кандидатура. Един от най-добрите специалисти", каза министър-председателят.

Помолен да коментира скандала около президента Росен Плевнелиев премиерът каза: "Не бих си позволил да коментирам по никакъв начин действия на президентската институция, които нямат отношение към изпълнителната власт".

Румен Петков: Имаме скандални решения на уволнения

Икономически интереси, които са встрани от интересите на държавата и обществото, не могат да бъдат интереси на която и да е партия, защ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика