Петков за Гешев: Не трябва да има човек, над който да е само Господ

2370
Петков за Гешев: Не трябва да има човек, над който да е само Господ
Снимка: Министерски съвет

Всички знаем, че трябва да има поправки в Конституцията. Аз искрено вярвам, че в България не трябва да има човек, над който да е само Господ. Най-големият ни проблем и приоритет е да видим как и кога ще имаме работеща съдебна система. Всичко останало е надграждане.

Това заяви в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков. Той допълни, че трябва да има широко съгласие около приоритетите, които президентът Радев е съобщил по време на полагането на клетва като новоизбран президент пред Народното събрание.

Вигенин: Когато беше най-тъмно, президентът остана да свети като фар

Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока. Това каза зам.-председ...

"Ние с президента сме в един отбор, в отбора на България. Надявам се той да е също толкова критичен към изпълнителната власт, както досега - това е силата на разделението на властите. Всеки от нас може да прави грешки и да получава допълнителни съвети - както той към нас, така и ние към него", коментира премиерът Петков. 

Министър-председателят определи като "липса на парламентарна култура" излизането на ГЕРБ-СДС от зала, които от своя страна останаха разочаровани от речта на Радев. Според бившите управляващи тя е трябвало да бъде "визионерска, а не да се говори за чегъртане и за мафия".

Самият Радев пък изрази увереност и посочи, че "в България е налице антимафиотски консенсус" и определи като ключово връщането на държавността, включително бърза реформа на прокуратурата, защото иначе може да се отвори пътя към реваншизъм

Премиерът коментира и визитата си в Северна Македония и я определи като огромен успех. "Работни групи ще обсъдят част от историята, в която е имало фашистки режим в цяла Европа и как това е повлияло и на територията на днешна РС Македония", съобщи Петков.  

Какво очакват депутатите от втория мандат на Румен Радев?

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред 47-ото Народно събрание за втория си мандат на „Донд...

"От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи. От друга страна те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че РС Македония няма претенции към териториалната цялост на Българлия. Това е нещо много нормално те да го кажат, но тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, само, защото направихме нов подход, я получихме. Тук трябва да се разбере, че вчера беше огромен успех", каза той.

"Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме транспорт - връзка от София до Скопие за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен начин", каза още Кирил Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика