X
 
 

Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние

2334 5
Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние
Снимка: БГНЕС
"Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. Това заявяват от посолството на САЩ у нас във връзка с разпита на Юрий Борисов и с повдигнатите обвинения за шпионаж на Николай Малинов.

САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние, се казва още в изявлението на посолството."

Председателят на движение "Русофили" е обвинен в шпионаж (ВИДЕО)

Председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически...

Изявлението е публикувано на фейсббук страницата на Посолството на САЩ у нас.

Позицията е свързана с разразилия се шпионски скандал, и изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че председателят на “Русофили” Николай Малинов е предавал класифицирана информация на руски организации срещу заплащане.

Чуждите организации, на които Малинов се е поставил в услуга, са със седалище в Руската Федерация. Те са две - „Общество Двуглав орел“, и Руски институт за стратегически изследвания“, каза Цацаров.

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено уп...

Според обвинението това е било схема за пране на пари. По случая Николай Малинов получи обвинение и беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 50 хиляди лв. Той има и забрана да напуска страната. А ген. Леонид Решетников пък се сдоби със забрана да влиза в България следващите 10 години.

Към този момент Малинов е освободен от следствения арест, пише БГНЕС.

 

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  цАЦА ама риба, риба ама цаца А-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА ЖАЛКИ СА КОПОИТЕ НА МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКАТА МАФИЯ! ЖАЛЪК Е ПЕЕРАСА ОТ СЕЛО БАНКЯ И АНТУРАЖА МУ ОТ ПОЛУИДИОТИ!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Посолството на САЩ: Подкрепяме България, която е загубила суверинитета си поради наличието на наши американски бази на нейна територия, от злонамерено влияние на Русия която иска да ни измести от тази територия наш плацдарм.
  : 0 !
 • ПЪЛЕН АБСУРД 1 ПЪЛЕН АБСУРД преди 5 месеца Профил на трол?
  Смешници...за първи път в историята на контра-шпионажа обвинен в ШПИОНАЖ се пуска под парична гаранция!!!
 • Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние 1.1 Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние преди 5 месеца Профил на трол?
  Вече си пролича ясно кой дърпа конците!
  : 3 !
 • таварищ паПутин дава малко подробности по темата 1.2 таварищ паПутин дава малко подробности по темата преди 5 месеца Профил на трол?
  Изявление на главната ЦАЦА, че председателят на “Русофили” Николай Малинов е предавал класифицирана информация на руски организации срещу заплащане....ТОВА Е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА!!!Малинов няма ДОПУСК за КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ!!!!ДЕБИЛИЗЪМА ЯКО ГИ ДРУСА В ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС!!!Повтарят като ПАПАГАЛИ спуснатите от ФАЩ инструкции...дори и не разбират колко са жалки в наколенките си към задокеанските су виж още ›› фльори....
  : 3 !