Президентът Радев: Няма да се делим, тук сме да защитим свободата си

4351
Президентът Радев: Няма да се делим, тук сме да защитим свободата си
Снимка: БГНЕС

Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни. Това каза президентът Румен Радев, който е сред протестиращите в негова подкрепа.

Трябва ясно да заявим нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 година и да се делим на леви, десни, сини, червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта, няма да го допуснем.

ГЕРБ наистина успя да превърне Радев в обединител на нацията

ГЕРБ и прокуратурата постигнаха огромен и немислим успех - успяха с колективни усилия да превърнат президента Радев в обединител на нац...

Имаме ясно кредо – свобода, законност, справедливост за всеки в България. Не сме тук, защото сме еднакви. Тук сме за да защитим свободата си, защото за да сме себе си първо трябва да сме свободни. 

Тук сме за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, който погазва принципа за невинност. Не на популизма, който убива правото и правовата държава, не на прокурорското бездействие, на огромната корупция, която разбива България. Тук сме, за да кажем не на страха, на който се опира мафията, завладяла властта. Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони емигранти, прокудени от отчаяние. България е за всички тях, не е собственост на олигарсите, тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда.

Благодаря ви, защото всички вие, хилядите свободни български граждани, показвате, че Европа не може повече да гледа на България със широко затворени очи. В следващите дни мафията ще сее разкол, ще очерни лидерите на протеста, ще внушава, че сте платени. Платени ли сте? Ще организира бутафорни контрапротести и провокации. Трябва да е ясно – платените протести са там, където са автобусите. Искам да ви помоля за едно много важно нещо – не бъдете агресивни към нашите братя и сестри, които са в другия край. Те са там от принуда и страх, нека им помогнем, да се освободят от страха и принудата, убеден съм, че те ще го направят скоро.

Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията. Най-страшната пандемия е тази на корупцията и автокрацията. Нека всеки пази здравето на близките си и себе си.

Протестиращи в поскрепа на Радев пак се събират пред президентството

Акция в подкрепа на президентската институция има за втори ден пред сградата на "Дондуков" 2. Протестиращите започнаха да се събират ок...

В заключение нещо важно – днес на площада се решава бъдещето на България, не във Facebook, не на масата, а именно тук. С нашето присъствие днес, гласуваме за бъдещето на България. В следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме, всички заедно.

Мутри вън! Бог да пази България!“, заяви още Румен Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика