Проф. Костадин Ангелов: Без да говори, Слави Трифонов каза, че не става за премиер

2748
Проф. Костадин Ангелов: Без да говори, Слави Трифонов каза, че не става за премиер
Снимка: БГНЕС

"Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. За мен това е много странно поведение – когато бягаш от избирателите и не искаш да застанеш с лицето си пред тях и не искаш да дадеш аргументи. Минава време и хората спират да слушат политиците и почват да ги гледат какво правят“. Така министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов коментира решението на "Има такъв народ“ да върнат мандата веднага, след като им бъде връчен. Решението съобщи днес Слави Трифонов през Facebook.

"Какво каза той с този текст – че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и третото е, че е започнал да прави разликата между "аз искам“ и "аз мога“. Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш, за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно“, добави Ангелов.

Огнян Минчев: Действията на "Има такъв народ" на ежедневен език се наричат изнудване

"Връщането на втория мандат от страна на ИТН силно редуцира възможността този парламент да излъчи каквото и да е правителство. Създаван...

Според него няма последователност в думите и действията на "Има такъв на народ”. "Подкрепата в парламента е много видна, има над 160 депутати, които вземат решения под пара, за един ден. Тогава, когато си казал на своите избиратели, че се бориш да управляваш тази държава, трябва да носиш отговорност", коментира още министърът в оставка. 

За зелените коридори Ангелов увери, че те ще работят по време на празниците. "Работното време на пунктовете в страната може да бъде намерено на сайта на здравното министерство, поясни той". Не е необходимо предварително записване, поясни здравният министър. "Днес дойде първата голяма доставка на иРНК ваксини – 138 000 дози на Pfizer. Нещо, което е заслуга на нашето правителство. Оттук нататък всичко е процес на организация. Ще има ваксини за всички желаещи“, увери Ангелов.

По повод ваксинирането с „АстраЗенека“ и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от иРНК ваксината, здравният министър уточни: "Принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. "спайк“ протеин на вируса, който действа под формата на антиген, благодарение на който нашето тяло изработва антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща. Няма значение по какъв начин този "спайк“ протеин влиза в организма. От медицинска гледна точка няма значение. Втората ваксина усилва образувалият се до момента имунитет“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика