Румен Овчаров: Не БСП, а управляващите искат да свалят Корнелия Нинова

9443
Румен Овчаров: Не БСП, а управляващите искат да свалят Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Управляващите искат да свалят Корнелия Нинова като лидер на БСП, заяви пред BTV Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на партията.

Според него управляващите виждат заплаха в лидера на социалистите и очевидно използват всички възможности да отстранят тази заплаха. Някои от факторите в БСП, някой волно, други неволно, играят по тази свирка, каза Овчаров.

Овчаров: БСП загуби, защото направи грешки и прояви високомерие

На изборите се случи това, което можеше да се очаква да се случи. БСП беше яхнала вълната и всички очакваха, че от само себе си ще спеч...

Според него БСП не е изчезнала по време на кризата, а напротив: "За последните около три месеца ГЕРБ прие повече предложения на БСП отколкото за изминалите три години", отбеляза Овчаров.

Като примери той посочи намаляването на ДДС, предложението за български стоки в големите вериги, както и въпросът за въвеждането на извънредното положение и епидемичните мерки.

Румен Овчаров защити прекия избор на лидер в партията, очаква се заради коронавируса той да бъде отложен за есента. "Корнелия Нинова или Кирил Добрев? Не е това въпросът. Въпросът е, че партията иска пряк избор, а в момента върви съпротива", каза той.

Овчаров призова "бароните" в партията да не влизат във филма "от скандал в скандал".

А кои са те в БСП? Социалистът посочи бизнесмена и лидер на пловдивската структура Георги Гергов като един от бароните в БСП. По думите му той е лидерът на първа частна партия в България - "Георги Гергов – Пловдив".

ГЕРБ и БСП в схватка на тема енергийна сигурност, режим на тока няма да има

Българската енергетика се управлява по начин, който да гарантира сигурността на българските граждани. Това каза на брифинг в парла...

"Партията БСП четири пъти на своите на най-големи форуми иска да избере лидера си на общопартиен избор, въпреки това в момента върви съпротива срещу този пряк избор. Няма да има никакво значение кого ще изберем, ако пак влезем в сериала скандал след скандал, тогава победителят ще е ясен", категоричен беше Румен Овчаров.

И от тази трънка заек няма да изскочи

Това беше лаконичният му коментар за държавните бензиностанции и създаването на Държавна петролна компания.

В България има над 3400 бензиностанции, какво ново ще допринесат новите държавни, ако станат 3500 как ще се повиши конкуренцията, попита Овчаров.

Бившият министър на енергетиката отбеляза, че в Западна Европа голяма част от бензиностанциите са държавни: "Нямам усещането, че там са по – различни цените, а сравнено с България, тук са по-високи".

Създаване на Държавна петролна компания цели отвличане на вниманието, смята Руслан Стефанов

С лансираното създаване на Държавна петролна компания сега може да се търси чисто политически ефект, например отвличане на вниманието о...

Намерението на държавата е да насърчи конкуренцията, като разкрие повече данъчни складове и даде достъп до тях на всички бензиностанции. А отделно - да отвори верига от собствени бензиностанции.

"Данъчните складове са собственост на една група над 70%, заедно с още няколко от големите играчи на пазара те стават 90% собственици. Ако държавата иска по този начин да гарантира възможност за внос на горива, това е може би добър ход", заяви Румен Овчаров.

"Няма наоколо рафинерии, които да са с по-висока ефективност и по-високо качество на продукцията, от нашата рафинерия. Тя преди няколко години беше класирана на 7 място в света като качество на работата си, така че и от тази трънка заек няма да изскочи", каза той.

Караинколов: През данъчните складове могат да влязат нови играчи на пазара на горива

Ресторантите ще продават ли по-евтина храна от магазините

Каракачанов: Създаването на държавна петролна компания не е протекционизъм

„Тайна ли е, че отдавна и бизнесът и хората говорят, че цените на горивата са ненормално високи? Какво е лошото в това, ако държа...

"Решението за диференцирани ставки е правилно по принцип, друг е въпросът точно този сектор ли трябваше да обхване", коментира Румен Овчаров по повод решението да се намали  на 9% данъка за ресторантите и книгите.

"Ако го разглеждаме като антикризисна мярка, в настоящия момент това е към един от най-тежко засегнатите сектори. Чрез ДДС в Българи се събират над 40% от данъчните приходи. Въпросът е, че се подпомага сектор, а не стока – т.е. не търсиш възможност да решиш определен социален проблем. Представяте ли си, ако ресторантите решат да продават храна, ще я продават с ДДС 9%, а не като в магазина с 20%", подчерта той.

На първо четене: Намалиха ДДС за ресторанти и книги

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика