Шефът на Сметната палата: Супер сме!

16080
Шефът на Сметната палата: Супер сме!
Снимка: БГНЕС

Има една отлична работеща Сметна палата, която ще продължи да работи така в бъдеще въпреки околната среда. Виждате – опитват се да върнат стария модел, който не работи. Това заяви председателят на Сметната палата Лидия Руменова. Тя участва в заключителна пресконференция по повод успешното приключване на Проект "Подобряване на професионалната компетентност на служителите в Сметната палата на Република България за осъществяване на ефективна и ефикасна одитна дейност".

Чрез проекта се обучи целият одиторен състав и се достига до разширяване на капацитета на всички одитори.

Новият председател на Сметната палата се оправда, че съветвала Станишев само юридически

Причината опозицията да ми се нахвърли е, че никога не съм била партиен член. Това каза новият председател на Сметната палата и бивш съ...

Повишаване на знанията и уменията има както и на отделните служители, така и на институцията като цяло, каза Руменова.Тя добави, че проектът е една дългосрочна стъпка за подобряване на капацитета на палатата и в бъдеще.

Лидия Руменова акцентира и върху наръчника, изготвен от Сметната палата, за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитната дейност на органа. В момента в Сметната палата ръководството е конструирано изключително на професионален принцип, заяви председателят на органа, цитирана от БГНЕС.

Директорът на Дирекция "Оперативна програма "Административен капацитет" към ОПАК Моника Димитрова Бийчър представи резултатите от проекта. Този проект е ключов, както за програмата, така и за укрепването на кадрите в Сметната палата, като по този начин Сметната палата по този начин ще има повече свобода на действие.

Проектът стартира през 2012 г., той е продължителност 18 месеца, на максимално допустима сума – 2 125 653,23 лв. Целта му е укрепване на капацитета на Сметната палата за осъществяване на ефективен и ефикасен независим външен одит в публичния сектор. Специфичните цели, които Сметната палата е постигнала са: повишаване на ефикасността на одитната дейност чрез обучения за приемане на специализиран одитен софтуер; повишаване квалификацията и уменията на одиторите чрез специализирани обучения както и повишаване на капацитета за прилагане на международните стандарти на върховните одитни институции.

Лидия Руменова официално стана председател на Сметната палата

Лидия Петкова Руменова вече е новият председател на Сметната палата. „За” кандидатурата на проф. Руменова гласуваха единод...

Припомняме ви, че в понеделник спор за бъдещето на Сметната палата си спретнаха в ефира на bTV шефът на органа Лидия Руменова и председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Според назначената от кабинета "Орешарски" Руменова органът вече е овладян. В подкрепа на думите си тя представи факта, че Стоянова знае, че СП ще има 4 дирекции, както и звено за контрол на риска. На това предстедателят на бюджетната комисия отговори, че знае, тъй като промените са записани в закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика