Сигнали до главния прокурор и ДАНС срещу Борисов, Плевнелиев, Цветанов, Атанасова и Павлова

27828
Сигнали до главния прокурор и ДАНС срещу Борисов, Плевнелиев, Цветанов, Атанасова и Павлова
Снимка: БГНЕС

Сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде изпратен до главния прокурор и ДАНС. Това каза пред журналисти Илиан Тодоров, зам.-председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, предаде „Фокус”.

„Сигналът е доста дълъг. Той следва да бъде изпратен на главния прокурор и до специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване” в ДАНС. Сигналът съдържа множество данни за корупционни престъпления и макар да не съдържа конкретни доказателства създава основателни съмнения относно законосъобразността на дейността му по време на управлението му като министър-председател. Изброени са конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснения по случая. Става въпрос за получаване на финансови средства и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Става въпрос за рекет на фирми и изнасяне на пари в ливански сметки”, добави Тодоров.

Оправдават се с мен, вместо да си дадат оставките, заяви Борисов

Вместо да кажат колко са некадърни, главният секретар да си замине, да си подадат оставките, всеки ден се оправдават с мен. Това каза ...

Сигнал срещу народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и нейния съпруг ще бъде изпратен до главния прокурор. „Изложените в сигнала данни съдържат съмнения за конфликт на интереси при Атанасова и мъжа й по смисъла на закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В сигнала се излагат сериозни твърдения, които поставят съмнения за заплахи срещу жалбоподателя, поради което следва сигналът да бъде изпратен до главния прокурор”, добави Тодоров.

На заседанието си парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси разгледа и гласува няколко сигнала, сред които срещи „Скат ТВ”, евродепутата Слави Бинев и журналиста Сашо Диков.

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси изпраща на главния прокурор сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за злоупотреби с европейски фондове. „Комисията реши да изпрати сигнала срещу президента Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова на главния прокурор. Той е свързан с доста тежки финансови злоупотреби от европейски фондове. Експертите към комисията са преценили, че има достатъчно доказателства, че Плевнелиев като министър на регионалното развитие и в последствие Лиляна Павлова са злоупотребили с европейски средства в огромни размери – 1.5 млн. лв.”, обясни пред журналисти Илиан Тодоров.

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси изпраща на главния прокурор, МВР и ДАНС сигнала срещу Димитър Стефанов – Митко Каратиста, народен представител от ГЕРБ в 41 Народно събрание, каза Илиан Тодоров. „Сигналът е за установяване личността на Димитър Стефанов като Митко Каратиста и съпричастността му към определени групировки, занимавали се с тежки престъпления”, добави Тодоров.

Променят закона за конфликт на интереси

"Необходими са спешни промени в Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Предлагаме Комисията за предотвра...

Сигналът срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за финансови злоупотреби ще бъде изпратен главния прокурор, министъра на вътрешните работи и до председателя на Сметната палата, каза Илиан Тодоров. „Сигналът е свързан с безстопанственост, сключване на договори, които не са изгодни за държавата. Става въпрос за регистрационните табели на автомобили, при които според жалбоподателя и експертите на комисията има достатъчно данни за финансови злоупотреби”, добави Тодоров. Освен това в комисията е постъпил сигнал срещу Цветанов за купуване на софтуер през 2010 година, който също ще бъде изпратен на главния прокурор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика