X
 
 

Слави Трифонов: Имам добра и лоша новина

142346 26
Слави Трифонов: Имам добра и лоша новина
Снимка: БГНЕС
"Днес имам една добра и една лоша новина. Ще започна с лошата.

Вчера, в дългия ми материал по повод виенето на умряло на партиите и техните говорители за партийната субсидия от 1 лев, написах и следното: „От сутрин до вечер ще вият как въпросът за партийните субсидии е твърде сложен, че не трябва да се бърза, че трябват сериозни анализи и изчисления, че трябват дебати.“

Днес тази прогноза се сбъдна – след коалиционен съвет на управляващите партии се взе решение темата за партийната субсидия да бъде отложена, за да се проведат... дебати". Това пише в своя Facebook профил Слави Трифонов по повод темата с партийните субсидии.

"А дебатите ще продължат до 31 юли, когато депутатите ще излязат във ваканция. Странно съвпадение – тогава „във ваканция“ излиза и „Шоуто на Слави“. Ама нейсе.

Припомням, че на първо четене депутатите приеха предложението на премиера Борисов и Министерски съвет субсидията за партиите да стане 1 лев на действителен глас, забележете – от 1 юли 2019 г. Отлагането на решението за 31 юли означава, че няма да има субсидия от 1 лев от 1 юли.

И какво излиза? Излиза, че онова емоционално прокламирано предложение на премиера Борисов от ранната сутрин на 6 юни за 1 лев субсидия от 1 юли отива в кошчето. В кошчето за боклук. Оказва се, че всичко в тая държава зависи от  Бойко Борисов, но не и размерът на партийната субсидия.

В това отлагане все пак може да се открие и добра новина – да не би най-после да вървим към зачитане на принципите на парламентарната република?

Сега и добрата новина. Днес, в брой 50-ти на „Държавен вестник“, беше обнародван Закона за изменение на Закона за политическите партии.

Ура! Вече никоя партия няма да краде пари от гласовете, получени за друга партия. Вече никоя партия няма да краде и пари от гласовете, подадени за „Не подкрепям никого“.

И още нещо – според текстовете на обнародвания днес закон, партиите ще трябва да върнат 14 463 706 лева надвзети субсидии.

Също днес Министерството на финансите спазвайки разпоредбите на новия закон, публикува точните суми, които всяка една партия трябва да върне в бюджета на Република България. И пак според текстовете на новия закон, партиите имат срок да върнат доброволно парите „до предоставянето на втората част от субсидията за 2019 г.“. А по закон това трябва да стане до 30 юни. Така че срокът за доброволното връщане на парите е до края на този месец. Последният ден от месеца е тази неделя, така че крайният срок, предполагам, се явява понеделник, 1 юли 2019 г.

И така, още днес партия ГЕРБ върна доброволно цялата сума от надвзетите субсидии. Върна 5 613 724 лв. С интерес ще наблюдавам и кои други партии ще възстановят доброволно надвзетите субсидии", отбелязва телевизионният водещ.

"А партиите да не се правят на ударени – имат достатъчно налични средства, за да върнат парите. И за да не съм просто голословен гологлав шоумен, ви предоставям информацията колко трябва да връща всяка една партия и съответно – колко налични средства към 31 декември 2018 г. е декларирала конкретната партия в отчета си към Сметната палата.

БСП трябва да връща 4 299 690 лв., а БСП има налични 6 462 000 лв.

ДПС трябва да връща 1 625 892 лв., а ДПС има 6 424 000 лв.

„ВОЛЯ – Българските родолюбци“ трябва да връща 655 938 лв., а има 3 195 000 лв.

НФСБ трябва да връща 542 137 лв., а има 1 400 000 лв.

АТАКА трябва да връща 539 894 лв., а има 989 000 лв.

ВМРО-БНД трябва да връща 508 966 лв., а има 2 389 000 лв.

„Възраждане“ трябва да връща 170 681 лв., а има 341 694 лв.

Всички гореизброени партии получават държавни субсидии към днешна дата. Те са получили транш от 11 лева субсидия на получен глас в края на март тази година, който са прибавили към наличните суми. Така че, ако обичат, да не излизат с номера, че до юни са похарчили парите. Всички имат предостатъчно налични средства да си платят откраднатото от бюджета.

Слави: Говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия

"Започва още една седмица, в която говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия от 1 лев". Това пише в своята Face...

Ето и някои от партиите, които не получават субсидия към днешна дата, но също трябва да връщат пари:

АБВ трябва да връща 56 700 лв., а към 31 декември 2018 г. има 111 705 лв.

ДСБ трябва да връща 47 078 лв., а има 11 000 лв. Тука имаме проблем.

България без цензура“/“Презареди България“ на Николай Бареков трябва да връща 38 904 лв., а има налични, забележете – 1 532 000 лв.

ДБГ трябва да връща 38 223 лв., а има 144 000 лв.

Борисов: Две години Радев можеше да говори срещу Трифонов, не съм го чул да се обади

Две години президентът Радев можеше да говори срещу Слави Трифонов. Не съм го чул да се обади. Местният вот е чак октомври. Така премие...

СДС трябва да връща 21 841 лв., а има 32 000 лв.

ЛИДЕР/БДЦ трябва да връща 19 451 лв., а има 235 000 лв.

„Движение 21“ на Татяна Дончева трябва да връща 16 324 лв., а няма налични средства. И тука имаме проблем.

„Глас народен“ на Светльо Витков трябва да връща 15 539 лв., а има 208 000 лв.

„Движение Гергьовден“ трябва да връща 7 779 лв., а има 193 000 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 18 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Славичок.
 • Анонимен 17 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Славуца винаги лази и се гърчи пред силните на деня политици и обича да вади нож на умряло куче!
 • Анонимен 16 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Я къде били дежурните каскето - соросоПеераски тролове. Никаква изненада!
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А у Путя си Ленина провери ли?
  : 5 !
 • Catal Huyuk 15 Catal Huyuk преди 7 месеца Профил на трол?
  Каква лоша новина ? Цената на биткойна подмина 12 000 долара . Почти една Евро-Депутатска заплата , почти . Слави за Щрасбург ! Нашата чапка в Брюксел : Зеле-Трифонов !
 • Кукловодите залагат на Слави Трифонов като пореден "оправяч на малоумната нация" 14 Кукловодите залагат на Слави Трифонов като пореден "оправяч на малоумната нация" преди 7 месеца Профил на трол?
  Хората харесвали Слави Трифонов, казват. Аз пък имам сериозни резерви към всички, харесващи подобна мазна, щракаща с пръсти, арогантна, агресивна, посредствена, меркантилна, скудоумна, псевдо-патриотична чалгарщина, затриваща от 20 г. остатъците от добър вкус у българина след десетки години подмяна на чипа с тотална русификация Учиндолский като "шоумен" е толкова блудкав и изчерпан, че виж още ›› му остава едно спасение - да се гмурне в тъй примамливо смърдящото блато на политиката... Тогава вече може и наистина да стане смешен без да се напъва
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  този палячо се прави на умник, но с такива "шоумени" простащината взе застрашителни размери - цяла генерация от млади хора получи нагледен пример как да се държи, говори и "мисли" без да има нищо общо с нормалното мислене
  : 6 !
 • Шменти капели 14.2 Шменти капели преди 7 месеца Профил на трол?
  ...in the end you don’t do a deal with someone you don’t trust
  : 1 !
 • Newspapers will print whatever they are going to print 14.3 Newspapers will print whatever they are going to print преди 7 месеца Профил на трол?
  Добрата новина : international treaty law says the UK is leaving the EU on 31 October . Лошата новина : няма нищо лошо .
  : 2 !
 • СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СИ ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ РАБОТЕН ДЕН !!! НЕ Е ПЛАЩАЛ ДАНАЦИ НИКОГА В БЪЛГАРИЯ 13 СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СИ ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ РАБОТЕН ДЕН !!! НЕ Е ПЛАЩАЛ ДАНАЦИ НИКОГА В БЪЛГАРИЯ преди 7 месеца Профил на трол?
  mirogled.com/bg/news-view/shokirashcha-izpovied-na-bivsh-ghard-na-gieorghi-iliiev-slavi-trifonov-ie-momchie-za-vsichko-na-mutritie
 • -Трифонов е противено като всички руски ибрици в НС 12 -Трифонов е противено като всички руски ибрици в НС преди 7 месеца Профил на трол?
  Помните ли рекламата дето един запъхтян вестоносец с вестник "Демокрация " в ръка тичаше и минаваше разни баири и с триста зора стигна до една селска (външна) тоалетна и на вратата подаде вестника . Отвътре се чуха характерните звуци на облекчаването и репликата;" Успя ли ?-Успях ". Ами нарочно ли изпускате едно цяло предаване на тема " Моят президент". Ха , сетите се виж още ›› за кого става дума ? Или изразът: " Абе защо Ви трябва г-н .......... да се занимавате с тая работа?' - ШОУТО НА СЛАВИ е успешен ДС-КГБ проект като този на ГЕРББ- СЛЕД ЦАРЯ И ПЪДАРЯ И ЧАЛГАРЯ - БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
 • -Трифонов е противено като всички руски ибрици в НС 11 -Трифонов е противено като всички руски ибрици в НС преди 7 месеца Профил на трол?
  СЛВКА е държанка на Сашо Дончев - чалгализираха поколения подрастващи. Какъв морал, какви пет лева при един полуграмотен самовлюбен тарикат?! ЩЕ НИ ГОВОРИ ЗА ЧЕСТНОСТ !ОЩЕ ЕДИН СИДЕРОВ, БОРИСОВ, БАРЕКОВ, КАРАКАЧАНОВ ... С ТАЗИ ТОТАЛНА ПРОСТОТИЯ , КОЯТО ПОСТИГНАХА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА КАКТО СИ ИСКАТ ...
 • Анонимен 10 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Слави,не забравяй за твоето мутренско минало,с кого си бил приблежен и кой те използваха да си оправят далаверите чрез теб!О миналоооо и бързо забравимоооо!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Славчик е комунистическо мекере. Това е очевадно. Продължават да му дърпат конците от комунистическата ДС. Заклещили са го яко, ама като пусто мноого обича парите
Нагоре
Последно в Актуално