Станишев: Протестите загубиха своята сила и морален заряд

56508
Станишев: Протестите загубиха своята сила и морален заряд

Протестите загубиха своята сила и масовост, в последните седмици загубиха и своя морален заряд. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си, който представи на заседанието на Националния съвет на партията, съобщи Агенция „Фокус”.

„Много хора осъзнаха, че наред с техния справедлив гняв, има икономически сили, които се опитват да ги използват за свои цели. Друга причина е липсата на позитивна програма за това как ще се развива страната след евентуални нови избори”, посочи Станишев.

Той коментира и опитите на реформаторския блок да набере сила.

„Към този момент опитът на Реформаторският блок не е никак убедителен. Повечето от лицата не са никак нови и имат отговорности от миналото. Има и вътрешни противоречия, които тепърва ще се проявяват. Да си представим как ще се редят листите в подобна политическа формация”, заяви Станишев.

„Не проличава никаква сериозна обществено-икономическа, социална алтернатива. Пред Реформаторския блок стои един въпрос, от който неговите ръководители бягат – въпросът за отношението им към ГЕРБ и готови ли са да управляват с ГЕРБ, дали биха участвали с тях на предстоящите евроизбори”, каза още лидерът на БСП.

И БСП, и правителството не направиха достатъчно да разкрият политическото наследство на ГЕРБ, добави още червеният лидер.

„Правителството устоя на небивал натиск отвън, в условията на ненормална среда. Правителството работи и в кратки срокове свърши неща, които предишните управляващи не направиха за цял мандат”, заяви Сергей Станишев. „БСП показа, че в много трудни условия сме в състояние да се мобилизираме и да устояваме на натиск. На подобен натиск партията и парламентарната група от години не бяха подлагани”, заяви той.

„Кадровата политика е важна и затова винаги имаме готовност да разговаряме. Но не може цялата политическа дейност да се изчерпва с този процес”, посочи лидерът н БСП.
ГЕРБ със своя брой и деструкция, успяват тактически
, отбеляза той.

Станишев заяви, че на всяко заседание на Парламентарната група на Коалиция за България трябва един министър да представя своите цели и задачи. Не е достатъчно системен и ефективен диалогът между изпълнителната власт и парламентарната група на Коалиция за България, отбеляза той.

Парламентарните групи на Коалиция за България и на ДПС заявиха, че приоритет ще е антимонополното законодателство, но няма достатъчно добро стиковане. Не малко неща бяха направени, но не е достатъчно, защото е нужно по-цялостно антимонополно законодателство, заяви Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика