Уволнена от Бюрото по труда в Смолян: Няма как Радев да ме гледа в очите, като 2 пъти съм била шеф на предизборния му щаб

33119
Уволнена от Бюрото по труда в Смолян: Няма как Радев да ме гледа в очите, като 2 пъти съм била шеф на предизборния му щаб
Снимка: Анита Чолакова

„Днес бях уволнена от длъжността Директор на „Бюрото по труда“ – Смолян, която спечелих след проведен конкурс. Безспорно уволнението е политическо! Ще се боря за правата си!“ – това написа вчера във фейсбук пост Рабие Кьосева. Доскоро тя бе областен лидер на БСП в Смолян и член на Националния съвет на столетницата. Кьосева оглави Бюрото по труда в Смолян през март месец тази година.

Днес пред медии заяви, че не може хората, за които си работил, да те махнат от работа.

„Смятам, че Румен Радев, когато съм била два пъти председател на неговия предизборен щаб, сега няма как да ме гледа в очите. Не може Стефан Сабрутев, на който съм била председател на предизборния щаб, да ме гледа в очите и днеска да казва, че аз не ставам“, коментира Кьосева пред журналисти в Смолян, цитирана от „СмолянБГвести“.

„Това, което се случва, за съжаление оправда опасенията ни, че служебното правителство ще е реваншистко. Това, което заявихме още в началото, след като видяхме състава. Виждаме го с пълна сила на терен в област Смолян. Ако приемем, че смяната на областния управител е нещо нормално, считаме, че не е нормално да бъдат уволнявани без никакви мотиви служители, заели постове след проведен законен конкурс. Искаме да кажем на хората, че в наше лице ще имат пълна защита и всяко такова безпринципно уволнение ще бъде изсветлявано. И ние на висок глас ще кажем, че сме против това да се случва!", е заявил досегашният областен управител Емил Хумчев, който е определен за водач на листата на БСП в Смолян.

По думите му основната задача на служебното правителство е да проведе честни парламентарни избори.

"С действията си обаче служебното правителство проявява реваншизъм и се намесва в изборния процес", е мнението на Хумчев.

Според председателя на общинската структура на БСП Милко Гавазов, който пък от няколко месеца е в Управителния съвет на ЮЦДП, освобождаването на Кьосева от Бюрото по труда е политическо и е свързано с предстоящите избори.

"На практика с тоя ход сме обезличени и лишени, най-малко емоционално и с необходимия политически заряд, от нейната енергия. Тази заповед идва като гръм от ясно небе, прекратяват се служебните й правоотношения, без да е мотивирана по никакъв начин. Бих могъл да говоря много за нейните политически качества. И изведнъж на практика обезглавяваме партийната ни организация, и общинската, и областната, след като сега е моментът да правим избори, да готвим листи, а ние сега почваме да пишем декларации. Това е първата ни стъпка да квалифицираме това деяние като политическо и реваншистко. Лично моето мнение е да квалифицирам още по-остро подобно поведение. Защото през последните 30 години съм бил в политиката и не съм виждал нито СДС, нито ГЕРБ по този репресивен начин да се отнасят. Вместо да правят избори, за каквото са избрани, те започнаха да правят списъци и да смятат кого да махат и кого да слагат и как да уреждат хора, които са противници на Корнелия Нинова“, е казал Гавазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика