X
 
 

Пътешественикът получи златна значка от кмета на Русе

599 0
Пътешественикът получи златна значка от кмета на Русе
Снимка: Община Русе
Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на пътешественика Петър Ванев.

През миналата година той стана първият българин, който прекоси Апалашката пътека в САЩ. Експедицията му се осъществи с подкрепата на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Поломие“ и спонсори. Студ, пек и силни физически натоварвания са били изпит и за психическата му устойчивост. За 109 дни само с чифт обувки, той е преминал през 14 щата по източното крайбрежие на  САЩ, покорявайки 92 значителни планински върха. „През цялото време ме крепеше мисълта за хората, които ме чакат в България и вярват в мен“, каза Ванев.

През 2017 г., 31-годишният русенец Ванев бе и първият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - екстремен маршрут от южната граница на САЩ с Мексико до северната с Канада с дължина 4240 км. Той е известен като един от най-трудните пешеходни преходи в Северна Америка. Преходът е описан в първата му книга „Пътека през огън и лед“. Младежът е поредният посланик на крайдунавския град по света. Петър Ванев подари на кмета Стоилов дебютната си книга „Пътека през огън и лед“.

Основната цел на Петър Ванев за 2019 г. е Континенталният преход. Така ще има т. нар. Тройна Корона на  САЩ, в която влизат и предишните му две постижения в туризма.

„Целта ми е да дам възможност на хората да видят малко познати места през моите очи и да ги накарам да повярват в силата на човешкия дух“, споделя развълнуван Петър Ванев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално