Душата наистина съществува!

67889
Душата наистина съществува!

Въпросът за съществуването на душата е мъчил не едно поколение учени. Научният подход към живота не отменял вярата на мнозина от тях в Бога, само дето не изисквал сляпо поклонение, а ги карал да търсят доказателства.

Наскоро голяма фармакологична световна корпорация обяви, че е успяла да докаже съществуването на душата (името на компанията не се съобщава, за да не й се прави реклама).

Духът е материален


Учените имат различен подход към изследването на същността на душата. Например руският проф. Константин Коротков снимал в Санкт Петербург аурата на умиращи и доказал, че светенето продължава и след смъртта, като постепенно угасва. Тялото сякаш се превръщало в неодушевен предмет, а аурата се разнасяла в пространството. Което доказвало – енергийната обвивка живее по-дълго от организма.

Друг руснак – професорът от Барнаул Палев Госков – преди няколко години успял да докаже наличието на душата – неповторима, подобно на отпечатъка от пръстите, при всеки.

„Всички световни религии са сигурни: душа има всеки човек – казва ученият. – Но никой досега не е успявал да я докосне, ако не с ръце, то поне с уреди. Ние първи проведохме серия експерименти, които убедително доказват наличието при човека освен на физическо тяло и на някаква енергоинформационна субстанция.”

Учените нарекли метода „материализация на душата”. „Мрежата”, с която Госков улавял проявата на човешката душа, била обикновена вода. Тази субстанция е най-удивителното нещо във Вселената. Тя е способна да записва всяка информация, променяйки структурата си. Същността на експеримента е следната: учените оставяли изчистена от всякакво влияние вода за 10 минути близо до човека и след това изследвали структурата й. Те извършили стотици такива експерименти и доказали: измененията се случвали винаги, при всеки човек водата се променяла различно, а структурата при един и същи човек се повтаряла.

На кантара


Съвременните учени, на които било заплатено от въпросната корпорация (те провеждали опити в няколко страни), решили да повторят на съвременна основа друг опит. Той е проведен през 1906 г. от Дънкан Магдугъл. Ученият измервал теглото на болни на смъртно легло (основно болни от туберкулоза) и открил, че в момента на смъртта всеки от тях олеквал с 21 грама. Тогава неговите опоненти се опитали да докажат, че причината на тази загуба на тегло е в окислителни процеси, протичащи в тялото на умиращия.

Но съвременните изследователи, провеждайки същите експерименти (съвременната наука позволява да не се качват умиращите на кантара, а измерванията да се извършват дистанционно), доказали, със стопроцентова гаранция, че след смъртта човек наистина олеква точно с 21 грама.

Освен това учените установили с уреди, че от телата на умиращите изтича някаква субстанция.

„Още Хераклит през VI в. пр.н.е. е смятал, че душата на човека се състои от рядък вид материал, подобен на въздух и огън – разказва за експеримента проф. Миха Райф, завеждащ отделение в един от медицинските центрове в Тел Авив. – Днес ние знаем – отделяната субстанция се състои от изключително малки и отделени един от друг атоми, чиято плътност е 176,5 пъти по-малка от тази на въздуха. И изглежда, тази тъмна субстанция не се съхранява в определен орган – да речем в сърцето, а равномерно обхваща човека. Предстоят още дълги изследвания. Но ние сме сигурни, че сме открили душата или друга жизнена субстанция. Изводът е един: наличието на душа е доказано.”

Още интересни статии четете в megavselena.com

Търсят физични закони за холографската вселена

Изследователи от университета в Саутхемптън направиха значителна крачка в голям проект, призван да разкрие тайните на строежа на нашата...

 

 

 

 

Невробиолозите започнаха да схващат какво имаме наум

Учени от университета на Западен Онтарио използваха методи за невровизуализация, за да прочетат човешките мисли през мозъчната активнос...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com