Samsung и Apple в битка за надмощиe

22061
Samsung и Apple в битка за надмощиe

Пазарът на таблети в световен мащаб е достигнал рекордни нива в края на последното тримесечие на миналата година, а битката за надмощие там става ожесточена.

В момента лидер продължава да е Apple, но Samsung се развива с изключително бързи темпове, съобщава БГНЕС. През миналата година компанията е продала 7,9 млн. таблети (предишната година – 2,2 млн.), с което си е осигурила дял от световния пазар за този продукт от 15,1%.

Изтече нова информация за iPad 5

Новият iPad ще бъде много по-лек от сегашното поколение таблети, съобщава DigiTimes, разкривайки детайли за новото устройство. По инфор...

Делът на лидера в този бранш Apple и производител на iPad е намалял от 51,7% на 43,6%, въпреки че и тази компания бележи ръст в продажбите.

Световният пазар на таблети през последното четиримесечие на 2012 г. е достигнал рекордните 52,5 млн. бройки. Компанията за изучаване на пазара IDC прогнозираше подобен скок и, по думите на експерта Том Майнели, "пазарът не ни разочарова".

Тези числа силно контрастират с пазара на традиционните персонални компютри, чиито продажби за първи път от 5 години регистрираха спад през последните 4 месеца на 2012 г.

Редактор: Пламен Георгиев

Взрив на пазара на смартфони през 2012-а

Изследователската фирма „Стратеджи Аналитикс” обяви, че световните доставки на смартфони са нараснали с 42% до 700 млн. бро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com