Мобилни улеснения в преддверието на лятото

1416
Мобилни улеснения в преддверието на лятото
Снимка: Спенсър Бекман/Unsplash

Времената, в които живеем, са, да речем, предизвикателни, но животът продължава и налага своята логика. Затова, въпреки всички предизвикателства, за мнозина лятото на 2022 г. ще бъде посветено на дълго отлагани почивки и пътувания до близо и далеч. Всеки ще иска да навакса пропуснатото според желанията и възможностите си. Може би затова всички индикатори на туристическата индустрия за настоящата година сочат към предпазливо и слабо, но все пак възстановяване.

Доставчиците на услуги са наясно с всичко това и реагират адекватно. Пътуващите изискват и очакват да разполагат навсякъде не само с добра гласова комуникация, но и с достъпен високоскоростен интернет. Тук дори няма да обсъждаме факта, че мобилните приложения са основно средство за навигация, резервации и планиране на пътувания.

Наскоро А1 даде тон на “мобилната” подготовка за лятото, като поради силния интерес удължи своята промоционална кампания за новите мобилни планове. Така, всеки мобилен план, сключен до края на месец май, ще получи неограничени минути и мегабайти на максимална скорост в 5G ULTRA мрежата на А1 за първите пет месеца от договора. След този период потребителите ще имат възможност да надградят плана си, или да продължат да го използват при стандартните условия.

Плановете Unlimited Ultra и досега включваха неограничени национални минути, мегабайти, неограничена максимално достижима скорост на мобилния интернет, както и достъп до 5G ULTRA мрежата на А1 за целия срок на договора. Затова, като част от промоцията, новите абонаменти за тези планове ще получат еднократен бонус „Неограничени мегабайти“, които могат да бъдат използвани в рамките на пет месеца след активирането лично от абоната или да ги подари на свой близък в мрежата на А1. Това може да стане чрез мобилното приложение “Моят А1” или неговата уеб версия на A1.bg

Друга актуална инициатива на А1 е отлична новина за всички, които се надяват да пътуват извън ЕС това лято. На 26-и април телекомът решително и сериозно намали цените за роуминг извън територията на съюза за частните си клиенти. Най-значителни са намаленията за Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора) и Турция. Цената на изходяща минута е вече 59 ст., т.е. с 91% по-ниска. В същото време, цената на мегабайт мобилен интернет падна на 99 ст., т.е. с 96% по-малко от преди.

Роумингът с останала част от света (извън ЕС) също става много по-достъпен. Цената на изходящ разговор вече е 2,99 лева на минута или 57% по-ниска спрямо предишната, а мегабайт мобилен интернет вече струва 9,99 лв., т.е. с 59% по-малко.
 
“Черешката на тортата” са новите специални условия за роуминг във Великобритания , при цени драстично по-ниски в сравнение с тези за останалата част от света - 9 ст. за минута разговор, както и 1 ст. за мегабайт мобилен интернет. Това е чудесна новина за всички, които пътуват до Острова, живеят или имат близки там.

След всичко това, можем просто да си пожелаем спокойно лято с повече приятни изненади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com