Скъпо ли е да се водят политически кампании онлайн?

15244
Скъпо ли е да се водят политически кампании онлайн?

Политическата война тресе държавата от началото на годината, но тя отдавна се вихри и в Интернет. Оказва се, че това, което става в социалните мрежи, когато отворим дума за партийни страсти, всъщност струва и немалко пари.

Изследване на вестник „168 часа” сочи, че ако някой е искал да плати за онлайн война около протеста #ДАНСwithme, е трябвало да даде поне половин милион лева. Такава е оценката на компания за мениджмънт на онлайн репутация.

Вигенин: Крайно време е агресията да бъде изолирана!

Последният пост на външния министър Кристиан Вигинен предизвика недоволството на много от потребителите на социалната мрежа, както и на...

Протестите събудиха невиждана досега вълна на интерес около една тема в мрежата у нас. Фирми, каузи и дори отделни личности дават огромни суми за такъв тип мащабни интернет акции – Фейсбук споделяния, специални сайтове в подкрепа на дадена кауза, хаштагове и огромен снимков материал. Именно такива трикове като групи във Фейсбук и популярни хаштагове могат да изкарат на преден план в очите на хората дадена тема.

За да се спре дадена кампания, също трябва да се дадат пари. Пак според публикацията в „168 часа” ако червеният депутат Христо Монов, който стана известен с репликата си за „интернет лумпените”. Ако той иска във Фейсбук хаштаг, свързан с „лумпенството”, да не стои до името му, ще трябва да даде поне 20 хил. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии