Истински хамънд орган на концерта на Siena Root

6190
Истински хамънд орган на концерта на Siena Root

Аналоговият звук е изключително важен за музиката на ретро рокаджиите от Siena Root. Затова и в албумите им, освен лампови усилватели и винтидж китари, чуваме емблематичния за класическия рок Хамънд орган, както и индийски ситар. С помощ от Силует, които ще открият концерта и с навременната подкрепа от Стефан Веселинов от Saltriver, на 21 април в клуб Mixtape 5 ще се насладим на концерт на Siena Root в пълния му блясък. На сцената на клуба ще видим една жива и свиреща в пулса на 60-те и 70-те години автентична хард рок блус банда с пълното й оборудване – нещо наистина рядко и почти недостъпно за публиката в България.

Билети за пролетния концерт на Rawk’n’Roll се продават в мрежата на Eventim (Orange, Office 1, OMV, Germanos, Пикадили, Техномаркет, Технополис) на цена 20 лева. В деня на концерта билетите ще струват 25 лева.

Red Hot Chili Peppers свирят за Далай Лама

Red Hot Chili Peppers ще свирят за будисткия лидер Далай Лама в Орегон. Групата ще подкрепи духовния водач на будистите на 11 май в ра...

Хамънд органът е изобретен през 1934 година, като функцията му била да замества класическите духови органи в църквите, които не могат да си го позволят. В края на 60-те обаче, благодарение на изключителни музиканти като Джон Лорд, специфичната бленда в звученето на инструмента, навлиза широко в хард рока и блуса и става неизменна част от музиката на групи като Deep Purple, Emerson, Lake&Palmer, Yes, Uriah Heep и много други класически рок банди. Сега, на 21 април, ще можем да чуем на живо Хамънд орган, включен в инструментариума на великолепна рок група.

За групите:

Преплитайки устрема на хард рока на 60-те и началото на 70-те, с екзотичните звуци на индийския ситар и пространствената атмосфера на Хамънд органа, Siena Root са една от най-успешните и самобитни класически рок групи в Швеция и Северна Европа. Свирят на големи фестивали, изнасяйки концерти с танцови ансамбли (един такъв е заснет и за официялния им DVD “Kalejdoskop, Live at ROJ”). Siena Root е група, която неусетно пренася публиката в епоха, когато ленените дрехи и волно разпилените, окичени с цветя коси са най-често срещаната гледка на концерт, а музиката им звучи като престояла 40 години между плочите на Jimi Hendrix, Janis Joplin, Deep Purple и Jefferson Airplane, за да донесе полъха на онези години днес.

След десет години на българската рок сцена, Силует наскоро издадоха втория си дългосвирещ албум “Look Inside Yourself”, като излизането на диска беше последвано от няколко концерта в страната. Стилът на групата леко се прехвърля от жизнен и слънчев хард рок, в топли блус пулсации, оцветени с ярки прог рок щрихи и чудесни мелодични картини. Трите момичета и двете момчета са страхотна концертна банда и се радваме да приветстваме Силует на сцената преди Siena Root.

Children Of Bodom идват у нас тази есен

Phoenix Entertainment, със съдействието на Loud Concerts, има удоволствието да обяви предстоящия концерт на финландките death metal лег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес