Саундтракът към „Мъжете, които мразеха жените” е номиниран за Златен Глобус

15885
Саундтракът към „Мъжете, които мразеха жените” е номиниран за Златен Глобус

Саундтракът на Трент Резнър и Атикъс Рос към новия кино хит на Дейвид Финчър The Girl With The Dragon Tattoo – адаптация по бестселъра „Мъжете, които мразеха жените” от трилогията "Миленуим" на покойния шведски писател Стиг Ларшон, е номиринан в категорията най-добра филмова музика за наградите Златен Глобус 2012 г.

„Изключително поласкани сме да получим номинация за Златен Глобус за работата ни по The Girl With The Dragon Tattoo. Прекарахме последната една година погълнати от този проект, като допринесохме от себе си към визията на Дейвид Финчър, благоговеейки пред талантливата група от хора, които той беше събрал за реализирането на филма. С Атикъс искаме да благодарим на членовете на Hollywood Foreign Press за щедрата оценка на нашия труд.”

Саундтракът The Girl With The Dragon Tattoo излезе тази седмица като колекция от 3 компактдиска, броени дни преди българската премиера на филма в салоните на кино Арена на 6 януари 2012 г.

Това е вторият път, в който Резнър и Рос си партнират с Финчър, и тяхната втора номинация за Златен Глобус, който те спечелиха през 2011 г. за музиката си към филма „Социалната мрежа”.

 

Филмови продуценти са потвърдили, че е дадена зелена светлина и за снимките на продължението на филма.

Дългоочакваната американска версия на трилъра с участието на Даниъл Крейг и Руни Мара отбеляза посредствени приходи в бокс-офиса.

За двете седмици след излизането си на екран лентата е реализирала печалби от едва 72 милиона долара - по-малко от бюджета си на стойност 90 милиона долара. Въпреки това филмовите продуценти са решили да заснемат втория филм по романа на Ларшон "Момичето, което си играеше с огъня".

Стив Зейлиън отново ще работи над сценария, но не е ясно дали режисурата ще бъде поверена на Дейвид Финчър. Очаква се в главните роли отново да се превъплътят Даниъл Крейг и Руни Мара. БТА

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com