Швеция е най-вероятният победител на "Евровизия"

33195
Швеция е най-вероятният победител на "Евровизия"

Песните, които ще представят на конкурса "Евровизия'2014" Швеция, Унгария и Израел, заеха първите три места в класацията, съставена от членовете на международния фен клуб на "Евровизия", предаде БТА.

Съобщението е качено на сайта на клуба, където са
публикувани резултатите от гласуването, извършено в отделните секции в периода от 7 до 28 април. Клубът съществува от 1984 година и включва 40 секции, които са създадени във всяка държава, участвала някога в международния музикален конкурс.

Обратното броене до началото на "Евровизия" 2014 започна

Обратното броене до началото на "Евровизия" 2014 започна официално днес с първите репетиции "на терен" в датската столица Копенхаген. ...

Първото място в класацията тази година заема шведската балада "Undo" в изпълнение на популярната певица Сана Нилсен - 354 точки. На второ място е поставена Унгария с 262 точки, а на трето е Израел с 233 точки. На Русия е отредено 19-ото място с 22 точки.

Подобно гласуване на феновете не се прави за пръв път. Миналата година челната позиция в класацията бе отредена на песента от Дания в изпълнение на Емили де Форест. Именно тя се класира на първо място на "Евровизия'2013". Песенният конкурс "Евровизия'2014"ще се състои от 6 до 10 май в Дания. Тази година в него участват изпълнители от 37 страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com