Граждани с увреден слух получават равен достъп до услуги на НАП

730
Граждани с увреден слух получават равен достъп до услуги на НАП
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
Националната приходна агенция предлага услуга за жестов превод чрез видео на онлайн платформа за равен достъп до услугите на държавното учреждение за граждани с увреден слух.

В салоните за обслужване на клиенти, обозначени със стикери, ще се подобри директната връзка на хората с увреден слух с данъчните служители. Със заставането на гише се осигурява достъп до жестов превод. С помощта на таблети се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. Така служителите на приходната агенция могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Връзката ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Това иновативно решение значително ще подобри обслужването на хората, за които този език е главна форма на комуникация с другите хора.

Хуманната идея се заражда при домакинството на НАП - Русе на ученици от ПМГ „Баба Тонка“ за учебната им компания „Master Minds“, подготвяща се за участие в националното състезание „Най-добра учебна компания на България”. Интелигентният подход на известния в средното училище Клуб по предприемачество „Успешните хора“ и на учебната компания „Master Minds“ е близък до предлаганата услуга от приходната агенция. Ученически екип визуализира проекта с клип на реално работно място. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители