Кукерите от Разлог влизат в списание National Geographic

3406
Кукерите от Разлог влизат в списание National Geographic
Снимка: община Разлог
Дни след като приключи традиционният фестивал "Старчевата" в Разлог, където кукери, сурвакари и други маскирани лица обикаляха града и околията, от града дойде добрата новина, че техни снимки ще се появяват на страниците на списание National Geographic.

Известното в цял свят списание ще публикува снимките на фотографа Иво Данчев, посветени на Разлог, като освен кукери, са снимани и различни местности в града. Интересът към събитието е толкова голям, че се присъeдинява и пътуващият фотограф от Сидни, Австралия - Кристин Тейлър. 

Кукери "доведоха" Владимир Путин и Доналд Тръмп в село до Симитли

Интересни гости имаше село Сушица, край Симитли. За да отбележат Сурва по стар стил, кукерите дойдоха в селото, предрешени като Папата,...

Фестивалът от години е част от културните традиции на града. Кукерите са патентовани в Разлог, като част от културното наследство, а жители и гости от цялата България идват традиционно в областта, за да се насладят на различните традиционни събития. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители