Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корал и Нотариуса: Никола Минчев степенува проблемите на България (ВИДЕО)

30 април 2024, 15:00 часа • 18407 прочитания

Казусите около Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото са много по-важни за България и бъдещето ѝ, отколкото сагата покрай сдружение "Да запазим Корал" и твърденията за фалшифицирани подписи от страна на Кирил Петков и Лена Бориславова. Това се разбра от думите на депутата от ПП-ДБ и бивш председател на парламента Никола Минчев в Студио Actualno.

Още: Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

"Множество магистрати в рамките на съдебната власт са били под контрола на тези брокери на влияние (Нотариуса и Еврото - бел. ред.). Това показва нивото на завладяната държава. Който може да продава правосъдие, представете си каква неимоверна власт има. Казусите с Божанов и Еврото са случаи с висока степен на обществена опасност", коментира Минчев след несъстоялото се днес заседание на комисията, която той председателства, поради липса на кворум.

Още: Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Скандалът "Корал" - предизборен сценарий?

Относно драматичните събития около „Да запазим Корал“ и обвиненията между председателя Атанас Русев и Кирил Петков - Никола Минчев коментира, че не е участвал в казуса с отписването на бившия премиер от Управителния съвет на сдружението. Той акцентира върху това, че всичко възниква в предизборна ситуация и че прокуратурата се е забавила. "Участва ли прокуратурата в един предизборен сценарий? Тя има навика да го прави", заяви бившият председател на Народното събрание.

Още: Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал".

Снимка: БГНЕС

Той вижда и "избирателен начин на поведение" на ДАНС, що се отнася до казусите с Корал, Нотариуса и Агенция "Митници". "В комисията за "Митниците" идва председателят на ДАНС Пламен Тончев и няма никакъв проблем да разкрива информация, събрана при оперативни разработки. При Мартин Божанов всичко е тайна. Този двоен аршин е тежка присъда за начина, по който работи ДАНС", каза Минчев в Студио Actualno.

Гледайте още в интервюто: отмъщение ли е свалянето на Росен Желязков като председател на парламента; какво постигнаха ПП-ДБ при управлението на кабинета "Денков"; какви ще са посланията им по време на кампанията за избори 2 в 1?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес