25 април е ден срещу родителското отчуждение

1896
25 април е ден срещу родителското отчуждение
Снимка: Thinkstock/Guliver

За първи път България се включва в международната традиция, наред с Франция, Финландия, Португалия, Гърция, Канада, САЩ и други, този ден да се отбелязва със сапунени балони.

Сапуненият балон е символ на детската любов. От него не може да се отнеме парче, без той да бъде безвъзвратно спукан. По същия начин детската любов заслужава да бъде цяла, взаимна, проявявана и към двамата родители. Което все по–често не се случва заради "синдрома на родителско отчуждаване".

В Украйна се роди бебе с трима родители

В клиника в Киев е успешно заченато инвитро и родено на 5 януари бебе, което има трима родители. В случая за първи път е използван мето...

Много деца биват отчуждавани от единия си родител. Това се случва изключително често при разделени и конфликтни родители: детето бива манипулирано и подучвано да избягва контакт с "другия" си родител, да страни от него, да го отхвърля, да изпитва ирационална омраза.

Като резултат децата растат с психически затруднения, ниско самочувствие, гнетящо чувство за вина, стават лесно подвластни на депресия и негативни влияния, не умеят да градят интимни и партньорски взаимоотношения.

За 3 дни от 9.00 до 17.00 часа на 25, 26 и 27 април, пред Съдебната палата, адвокати, психолози и потърпевши родители с опит ще хвърлят светлина върху проблема, консултирайки заинтересованите относно опасностите за децата от родителските конфликти и войни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com