Арестуваха майката, насърчаваща невръстни деца да пушат

15727
Арестуваха майката, насърчаваща невръстни деца да пушат

Жената, която бе заснета във видеоклип да насърчава невръстни деца да пушат, е била задържана от полицията. Оказва се, че 19-годишната жена е майка само на едно от децата, а на другото е леля. Тя ще прекара 24 часа в ареста и след това ще бъде предадена на прокуратурата, съобщава dir.bg.

Скандализиран от клипа, в който вижда сина си и детето на сестра си да пуши, бащата сам се обадил да поиска помощ от Агенцията за закрила на децата.

Социалните работници от район "Оборище" в столицата от този следобед вече работят с тях. Майката е задържана в полицията, бащата ще бъде разпитван в сряда.

Бащата и майката живеели разделени, но мъжът, заедно с родителите си, е поел грижата за по-малкото от двете деца, които се виждат на клипа. При разговорите със социалните работници те разказали, че тя е поискала да види детето си и затова е отишла в дома им. 

От първите разговори с нея социалните работници смятат, че тя не е готова да бъде майка. Младата жена е разказала кога е заснела клипа и сега твърдяла, че вече чувства вина, предаде БНТ.

Засега бащата, неговата сестра и бабата и дядото на децата са показали притеснение и загриженост.

От Агенцията за социално подпомагане заявяват, че няма да се произнесат, докато не проведат всички необходими разговори, за да разберат истинската ситуация около живота на децата, чиято майка е намерила за забавно да ги накара да пушат, за да ги снима. От Агенцията не отричат, че може и да се стигне до мярката да поискат ограничаване на родителските права за 19-годишната жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com