Биг Брадър по всичките скоростни шосета

6625
Биг Брадър по всичките скоростни шосета

Скоростните отсечки и точките на смъртта по родните пътища ще са първите места, където ще бъдат монтирани новите 173 камери. Очаква се в следващата една година поетапно да бъдат сложени високотехнологичните средства за контрол. В София ще бъдат монтирани допълнително 15 модерни радара, които ще заснемат състезателите и нарушителите с превишена скорост. По една камера ще има на „Цариградско шосе”, „Симеоновско шосе”, „Сливница”, „Ив. Гешов”, „Брюксел”, Околовръстното, „Владимир Вазов”, „Пернишко шосе”, улица 202 и „Цветан Лазаров”. Цели три радара ще снимат на бул. „България” и два на „Ботевградско шосе”, съобщи пред „Монитор” главен инспектор Георги Петришки от отдел „Пътна полиция”, предаде КРОСС.

Всички тези места се смятат за опасни, тъй като по тях се развиват високи скорости и има най-много катастрофи, обясни още Петришки. На бул. „България” например участъците с ограничение 70 километра рядко се спазват. Повечето шофьори карат по-бързо, а има и откровени състезатели.

Буйна растителност пречи на шофьорите ни

Най-после отпуснаха пари за почистване на пътищата във Врачанско от храсти и треви. Куриозното е, че на места върху държавните шосета...

Там има спирки на трамваи, тролеи и автобуси, което допълнително затруднява движението, допълниха експертите. Именно на този булевард бясно каращи шофьори не могат да овладеят колите и помитат пешеходци дори от тротоарите. Заради тези опасности на бул. „България” ще бъдат сложени най-много камери.

На около 30 километра от изходите на София по магистралите „Тракия” и „Хемус” също ще бъдат монтирани записващи устройства. Обикновено шофьорите спазват знаците до излизането от столицата и след това натискат газта прекалено, затова сме решили на около 30 минути от София да разположим камерите, което до голяма степен ще дисциплинира водачите, казаха още от „Пътна полиция”.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...