Благоевград пита родители да вдига ли такса "забавачка"

3837
Благоевград пита родители да вдига ли такса "забавачка"

Своеобразен референдум сред родители на хлапета провежда община Гоце Делчев. Целта е да се обсъди предложението за вдигане на таксата за детска градина, която направиха в края на миналата година директорите на забавачки в района. Тогава общинските съветници бяха категорични, че е необходимо да се вземе мнението на майките и бащите на малчуганите. Чак след това може да се подложи за гласуване в местния парламент предложението на шефовете на детски заведения, предаде АСН.

Ставката за посещение на детски заведения не е актуализирана в последните 4-5 години. До края на тази седмица трябва да се проведат родителски срещи във всяка една забавачка, за да се чуе гласът на родителите. В момента таксата, която плащат в общината, е 42 лева на месец. Предвижда се вдигането и с около 10 лева. Като основна причина за увеличението се изтъква приетата Наредба за здравословното хранене на децата, което оскъпява издръжката за хранене.

В момента се прави и анализ на храната в детските градини, пак заедно с родителите. Факт е, че през последните години хранителните продукти са поскъпнали. А с новата наредба се изисква много по-високо качество на услугата хранене в детските заведения.

Всички тези неща налагат да се мисли за по-висока такса, твърдят от кметството в Гоце Делчев. Нейното повишаване не цели облекчаване на издръжката или на дейностите, които се финансират от общинския бюджет. То е насочено единствено към по-доброто изхранване на малчуганите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com