Блокада не само на парламента, но и на центъра на София

21729

Заканата за блокада на Народното събрание беше изпълнена и то толкова добре, че почти целия център на София е вече под обсада, предаде БГНЕС.

Периметърът около Народното събрание е заграден. Улиците "Московска" и "Раковски" са блокирани, на кръстовището на Военния клуб има протестиращи. Улица "Раковски" в посока Столична община е затворена за автомобили, по бул. "Цар Освободител" също не се пропускат коли. Около храм-паметник "Александър Невски" не може да се преминава, заграден е централният вход. Зад гърба на парламента има полицейска блокада, откъм сградата на Светия Синод също е забранено.

Блокирано е кръстовището и около Софийския университет, както и това на Орлов мост. При задния вход на парламента, откъде обикновено влизат депутатите, има над 200 души, които бурно освиркват всеки депутат, който влиза или излиза оттам.

Блокадата е добре организирана, като още вчера (17 юли) протестиращите се заканиха, че днес пред Народното събрание ще бъде различно. Част от лозунгите, които протестиращите носят, гласят: „Ние не сме вече рая непокорна” (в чест на рождението на Васил Левски), „Орешарски, ти си мъжка проститутка”, „Този път е наистина”, „Помощ, убиват мислещите! Правителството само това прави. Вън, марш оставка!", пише Агенция "Фокус"

#ДАНСwithme - за чиста и свята република

На деня, в който честваме 176 години от рождението на Васил Левски, #ДАНСwithme трябва да премине в денонощна блокада на Народното събр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com