Бойко благодарен на Бога, призова да се работи, иначе няма пари

14219

Премиерът Бойко Борисов откри в Разград обновените АГ-, вътрешно-, неврологично и детско отделения и новата апаратура в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Присъства и здравният министър Десислава Атанасова. При откриването беше отслужен водосвет. „Както е казано в Писанието, без Господ, нищо не можем да направим”, каза Борисов. Всички, които ще влязат тук, първо – Господ да им даде здраве и късмет, второ – докторите да са добри, да ги излекуват, каза Борисов. С новата апаратура, като влезеш и в реновирана болница, увереността, че ще те излекуват, е по-голяма, каза Борисов.

Пет милиона лева ще получи Разград до края на април по проект за градска среда, за да си оправи центъра, съобщи премиерът Бойко Борисов. „Освен тези милиони, които са в болницата, както каза и кметът, Разград е спечелил и проект за градска среда и до края на април най-късно в Разград - още пет милиона за центъра ще дойдат за града, така че обликът ще стане още по-красив. Това мога само да ви кажа – да идвате, да се лекувате, да излизате здрави и да работите. Защото без работа няма пари. Кой каквото иска да ми приказва, не се ли работи - пари няма. Европейски програми – за радост вече кметовете в България се научиха. За 36 града ще дадем по пет милиона лева само за центровете, по проекти за градска среда. Това веднага променя облика на държавата и градовете, самочувствието на хората. Вчера в Търговище пуснахме ново родилно отделение, много хубаво, пътищата стават все по-добри. От тук отиваме в Омуртаг, откриваме път за близо 15 милиона лева, който също, както и болницата от 1965 година, а там сигурно от 1964 година не е пипан.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова поздрави младите лекари, останали да работят в Разград. „Изключително ми е приятно да съм тук и да дадем старта на реализирането на един наистина грандиозен проект – над 4 млн. лв., вложени в Разград, вложени в тази болница. За първи път от построяването на тази болница през 1965 година толкова много средства се заделят от бюджета, за да може да се финансират не само дейности, свързани с прякото лечение на пациентите на този регион, но и да се създадат изключително по-добри условия за работа на персонала”, каза министър Десислава Атанасова.

Борисов: Каквото и да кажат за мен Станишев и Доган, е комплимент

Цинизмът е, че партията, която контролира голяма част от медиите чрез своя депутат г-н Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с ...

„Изключително съм щастлива, че тук сред нас има хора, млади лекари, които са избрали да останат тук, които са избрали да работят за Разград, да лекуват това население. Поздравявам екипа, че е създал условия да привлича тези млади кадри. На добър час на всички, да сте здрави”, пожела още здравният министър.

Компютърният томограф, с който разполага болницата в Разград, е закупен със средства на Здравно министерство в размер на 890 173 лв. През 2012 г. със средства на Здравно министерство в размер на 1 049 126 лв. е извършен ремонт на трите отделения. Външното саниране на сградата, цялостната подмяна на покривните елементи, както и подмяната на отоплителната инсталация, са извършени със средства по проект за енергийна ефективност на стойност 2 525 358 лв.

Премиерът Бойко Борисов получи в Разград икона на Свети Цар Борис Михаил Покръстител от архиерейския наместник на Разград отец Георги Георгиев. Поводът е направеното преди няколко месеца дарение от ГЕРБ на 32 000 лева за изграждането на православен храм в Разград.

Днес е един хубав християнски празник Сретение Господне, което ще рече среща с Бога, а ние имаме среща с Ваша милост сред нас, каза отец Георги при връчването на иконата.

Петър-Емил Митев: Стилистиката на Борисов се обърна срещу него

Стилистиката на Бойко Борисов не сработи на референдума. Тя засече. Даже нещо повече - обърна се срещу него. Това заяви в интервю за БГ...

„Един жест на възвръщаемост, с една икона, тъй като новият храм ще се казва цар Борис - Михаил Покръстител. Това е нашият първи цар, който ни е събрал в един народ. Нека, по неговите молитви, той да пази народа ни. На Вас - много разум - да продължите пътя за благото на народа. Да прочетем молитвен спомен с благословение за съпричастността, като поднасяте за изграждането на църква „Св. цар Борис –- Михаил Покръстител” в град Разград. Г-н Борисов, Бог, нашият покровител, да благослови Вас и семейството Ви в здраве и спасение”, каза отец Георги.

Той покани премиера на полагането на основната копка на 9 май – Ден победы – Деня на Европа. Освен това, тъй като цар Борис се празнува на 2 май, а тази година Великден е на 5 май, по усмотрение на Светия синод, се променя датата на 9 май. Тогава е и т.нар. Летен Никулден. Негово Високо преосвещенство Русенският митрополит Неофит е обещал, че ще дойде да положи тази първа копка. Надявам се и на Вашето присъствие и целия град тук с най-голямо удоволствие да положим изграждането на този нов храм, каза отец Георги.

Министър-председателят ще пререже лентата на ремонтирани участъци от ЛОТ 21 на път ІІІ-704 (о.п. Преслав - Върбица) Менгишево - Долно Новково - о.п. Омуртаг от км 3+247 до км 22+576 и път ІІІ-4008 (о.п. Омуртаг - о.п. Търговище) Пролаз - Вардун (Долно Новково - о.п. Омуртаг) от км 0+030 до км 7+268. Проектът, с дължина 26.5 км, е на стойност 12 911 647 лв. и е изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие”, като съфинансирането от ЕФРР е 10 974 900 лв.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com