Борбата ни с глобалното затопляне - пречиствателните станции по Черноморието

3560
Борбата ни с глобалното затопляне - пречиствателните станции по Черноморието
Снимка: БГНЕС

С 1,3 градус по Целзий се е повишила температурата в България за последните 20 години заради глобалното затопляне. А глобалното затопляне ще предизвика и ново явелние – т.нар. климатични бежанци, заяви министърът на околната среда Ивелина Василева пред Нова телевизия.

По думите ѝ заради затоплянето редица малки островни държави в цял свят са заплашени от изчезване.

Слабо начало на конференцията за климата в Париж

Световните лидери показаха огромна демонстрация на импотентност при началото на конференцията за климата COP21 в Париж в понеделник, 30...

Според Василева от гледна точка „климат” анализът показвал, че икономиката ни била „умерено устойчиво”. Намаляват дъждовете като годишен план, но се увеличава интензитетът, каза министърът. Василева потвърди думите си, че глобалното затопляне ще увеличи туристическия сезон.

Попитана дали цялата тази „благоприятност” ще е гарнирана с гаранция, че няма да има случаи „Лозенец”, където тази година имаше масово „разстройване на духа”, Василева отвърна, че се действа по много пречиствателни станции. Изграждането на тези станции помагат и да се спрат климатичните промени – заради овладяването на метана, който иначе се отделя от конвенционалните сметища, заяви Василева. С 3 или 30 станции няма да обърнем повишаването на температурата, опонира Виктор Николаев.

Бих казала, че случващото се в Париж е избор на добра воля, а не лицемерие. 180 държави от 192 във френската столица заявиха ангажименти за опазване на околната среда, а 150 от тях искат обвързващо световно споразумение като Протокола от Киото, посочи Василева. България има ангажимент да работи за увеличаване на зелените източници – 20% от потреблението ни да е зелено до 2020 година и 27% до 2030 година. Това е в полза за съхраняване на планетата ни, заяви екоминистърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com