Борбата продължава

4841
Борбата продължава

Пожарникари и спасители премахват отломки от сградите и отводняват мазета в община Перник, пристигат още фургони от Русе и Разград.

Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" през последното денонощие са реагирали на 116 сигнала. Ликвидирани са 23 пожара и са извършени 86 спасителни дейности.

Продължава работата на пожарникарите и спасителите за преодоляване на последствията, причинени от земетресението на 22 май в Перник. Те отстраняват опасно надвиснали отломки от покривите и други фасадни елементи от сградите. Екипите работят в кварталите "Изток" и "Мошино", както и на улиците "Младен Стоянов", ул. "Бл. Гебрев" и "Св. Св. Кирил и Методий". Извършват се отводнителни дейности на мазета в село Дивотино.

Служители от Областното управление на главната дирекция в Перник провериха получените в областта 34 фургона и 85 палатки. В община Перник са раздадени 31 фургона, в които са настанени 87 човека. Те са разположени в Перник, с. Мещица, гр. Батановци, Витановци и с. Дивотино. В община Радомир са получени 3 фургона - 1 е в Радомир и 2 в Старо село. Те са електрифицирани и обитаеми. Един фургон е разположен в софийското село Владая. Днес от област Русе за Перник пътуват още 3 фургона, а от Разград изпращат 1 фургон за София. От предоставените 80 палатки, са раздадени 70 в община Перник, останалите 15 са на склад. В палатките са настанени 228 човека.

Редактор: Георги Иванов

Експерти опровергаха Борисов за мостовете

Състоянието на трите моста, за които кабинетът спешно отпусна 43 млн. лв. за авариен ремонт и поиска да заобиколи процедурата за търг п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com