Борисов: Не ние сме създали медийната група на Делян Пеевски

9570
Борисов: Не ние сме създали медийната група на Делян Пеевски

Чух за изказването на бившия министър на културата Вежди Рашидов и действително във времето взехме трудно решение да извадим 300-те милиона, които бяха в „тази банка”. Така пред Нова телевизия Бойко Борисов коментира вчерашното скандално изказване на Рашидов, записано от агенция ПИК, в което бившият културен министър с нецензурни думи визира медийния магнат Делян Пеевски плюс стоящата зад него банка и как управлението на ГЕРБ позволило пари, "парите на Доган", да текат в замяна на медиен комфорт, а после е било изиграно.

Борисов обясни, че с 300-те милиона са били кредитирани куп предприятия във военната промишленост, в енергетиката, но не довърши мисълта си и не пожела да коментира в детайли „банката”, защото има закон в тази насока (бел. ред. – според българското законодателство банките в страната са защитени от разпространение на информация, която може да повлияе на стабилността им).

Сутрешният блок на bTV излиза в отпуск

От 5-ти август до края на месеца сутрешният блок на bTV излиза в почивка. Това стана ясно от официално съобщение, изпратено от телевизи...

На констатация от Мирослава Иванова, водещата в сутрешния блок на Нова телевизия, че Борисов много лесно признава за медиен комфорт по негово време, бившият премиер отговори, че не ГЕРБ е създала медийната група на Пеевски. „Както те, така и Нова телевизия, bTV, „останалите” и така нататък са получили по законен начин пари (бел. ред. – средства по европейските програми). Не мога да се съглася с думите на господин Рашидов, че тази медийна група трябва да бъде удряна, защото е собственост на политически опонент – на ДПС или друга партия. За мен това, което е важно и се доказа, че ние нямаме абсолютно никаква собственост и контрол върху медии. Това, че в определен период от време (тази медийна група) не е говорила лоши работи за нас може би не е правилно, но ние не сме ги карали това да го правят”, коментира Борисов

Работех много, за да осъществя мечтите на хората – метро, подземни паркинги, магистралите „Люлин”, „Тракия”, „Струма”. Не предполагах, че нещата в Народното събрание и действията на Фидосова ще ми донесат пасиви, завърши Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com