Борисов не спази думата си. Смешни наказания в МВР!

8821
Борисов не спази думата си. Смешни наказания в МВР!
Премествания и мъмрене, вместо оставки за полицейските шефове

Премиерът Бойко Борисов не спази обещанието си за оставки след резила на МВР с акцията в Мировяне.

Борисов направи днес сутринта високопарно изказване, че ще хвърчат глави, но явно часове по-късно му е минало.

Цветанов подписа заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР

Министър Цветан Цветанов подписа заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Дисциплина...

"Вълнува ме непрофесионалното водене на полицейската операция. Ще поискам няколко оставки още днес и всички ръководители на тази т. нар. операция да минат не след проверка, а по надлежния ред", каза премиерът сутринта пред бТВ.

Директорът на Второ районно полицейско управление в столицата главен инспектор Красимир Кръстев ще бъде върнат на старото си работно място в Четвърто РПУ. С мъмрене са наказани директорът на СДВР старши. комисар Валери Йорданов и началникът на Икономическа полиция във Второ РПУ Борис Митов. Няма реално погледнато оставки. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е изслушал и тримата тази сутрин, след което те предали обясненията си писмено, както изискват разпоредбите, за да им бъдат наложени дисциплинарни наказания. Старши-комисар Валери Йорданов ще бъде наказан, защото не е упражнил контрол върху операцията, докато началникът на Второ столично полицейско управление и на Икономическата полиция ще бъде наказани заради начина, по който операцията е проведена.

Припомняме, че в събота униформените доказаха за пореден път, че за тях правилата не важат. Потъпквайки закона, полицаи приложиха необосновано насилие и нанесоха побой над семейство, заподозряно, че държи цигари без бандерол. В операцията участва дори шеф на софийско РПУ, а акцията беше с разрешение и под наблюдение на софийски съд и прокуратура.

20 въоръжени полицаи от столичната дирекция откриха всичко на всичко пет кутии цигари без бандерол.

Премиерът бесен. Ще "маха глави" след МВР резил

Премиерът Бойко Борисов ще трябва отново да се намесва след поредната издънка на МВР. В събота униформените доказаха за пореден път, че...

При акцията униформените арестуваха семейство Малина и Петър Начкови, а по-късно влязоха в дома им в с. Мировяне. Часове след ареста двамата задържани си извадиха медицински свидетелства, според които срещу тях е упражнено насилие. В документа на Начков например пише, че той има кръвонасядания по главата и коленете. Вчера шефът на II РПУ обясни, че не е имало насилие. Първоначално арестуваните заподозряха, че причина за задържането им е създадената от другата им дъщеря - Ралица, "Фейсбук" група "Аз няма да гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов". "Няма как да си обясним всичко това, освен с групата", заяви майката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com