Борисов: Ние сме сигурна шенгенска граница

3690
Борисов: Ние сме сигурна шенгенска граница

Още веднъж показахме, че парите, които инвестираме в подвижните скенери, с които оборудвахме митниците, дават своя резултат и ние сме сигурна шенгенска граница. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който посети митническия ТИР-терминал във Видин, предаде „Фокус”.

За това говори заловеното вчера на ГКПП-Ферибот във Видин количество хашиш – 4 тона и 200 килограма за над 40 млн. лева, посочи Борисов.

ЕП с блокада на преговори като протест срещу промени в Шенген

Европейският парламент блокира преговорите със страните от ЕС по пет проектозакона в знак на протест срещу това, че не е потърсено мнен...

Количеството хашиш е било предназначено за Белгия, така че европейците трябва да ни благодарят за това, че техните хора няма да се тровят с това, което заловихме, допълни той. Пренасянето на такова голямо количество става като кораби изхвърлят в морето пакети с хашиш, след което минават рибари и взимат пакетите, претоварвайки ги на различни автобусни и други превозни средства. След това те изпращат през различни канали за европейските страни. Лицата, които са участвали, са трима и са наблюдавани от ГДБОП още през 2006 г.

„Още веднъж искам да подчертая добрата работа, която бе свършена между митницата, ГД БОП и прокуратурата. Искам специално да благодаря на градската прокуратура във Видин, която ни оказа голямо съдействие”, каза Борисов.

Премиерът Борисов бе придружен от директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов и от директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) главен комисар Станимир Флоров.

Редактор: Сияна Любомирова

Българските летища ще станат част от Шенген

През тази година летищата в България и Румъния може би ще станат част от Шенген, смятат наблюдатели. Съвместна инициатива на Франция ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com