"Дер Щандарт": Обвиняват Борисов в контрол над медиите

2541
"Дер Щандарт": Обвиняват Борисов в контрол над медиите

Групата, водена от Карл Хабсбург, получи нов шанс да влезе отново в българските вестници "Труд" и "24 часа". Това може да стане факт, след като съдебния състав, който гледа съдебния спор между групата и собствениците Огнян Донев и Любомир Павлов, бе сменен, пише "Дер Щандарт".

Изданието акцентира върху изненадващата смяна на съдийката по делото, в което виенската група съди бившите си бизнес - партньори - медийния магнат Любомир Павлов и фармацевтичния производител Огнян Донев. Новата съдийка ще разгледа обвиненията във фалшифициране на документи при нови, прозрачни условия, смята Христо Грозев, член на виенската група и бивш партньор на Павлов и Донев. Наследничката пък вече анулира решенията на предишния състав, пише още изданието.

На Павлов бяха повдигнати обвинения за укриване на данъци и пране на пари при управлението му в Общинска банка преди време. На Донев пък бе повдигнато обвинение за извършено данъчно престъпление в особено големи размери. Павлов и Донев, освен това, бяха обвинени в пране на пари, документна измама и в използване на документ с невярно съдържание по делото.

Изданието пише още, че спорът в съда се е в превърнал в политически скандал в страната ни, а дори министър-председателят Бойко Борисов бе обвинен, че заради задаващите се парламентарните избори през лятото на 2013 година, се стреми да привлече на своя страна повече медии, допълват от австрийското издание.

Разследващият сайт "Бивол" дори бил написал, че премиерът Борисов е обещал да спре съдебното производство за пране на пари и данъчни измами срещу Павлов, ако той и Донев се съгласят да препродадат вестниците, пише още "Дер Щандарт" в статията си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com