Движението на изходите на София е натоварено

2796
Движението на изходите на София е натоварено
Снимка: БГНЕС

В момента движението е доста натоварено на изходните артерии на София, особено в посока Пловдив и по бул."Ботевградско шосе". Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция” – СДВР, пред "Фокус".

По думите му единственият лек проблем, който има в момента е по Южната дъга, разклона за Панчарево, където светофарът е бил на автоматичен режим и автомобилите се движат много бавно, но към момента е превключен на ръчен режим, движението е започнало да се изтегля и до минути ще се нормализира.

Въвеждат промени в движението заради трафика през почивните дни

На 2 март между 16:00 ч. и 20:00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната,...

„Доста автомобили напускат столицата, това ще продължи вероятно в близките няколко часа“, посочи комисар Тенев. Той каза, че през деня е имало по-слабо натоварване, но в края на работния ден хората тръгват към различни дестинации.

„В София до момента са станали 30 леки пътнотранспортни произшествия", добави Тенев. „Изкарали сме целия числен състав на "Пътната полиция", на всички изходни артерии има екипи с автомобили, които регулират движението“, увери комисар Тенев и допълни, че така ще бъде и в неделя, само че на входните артерии на града.

По данни на Пътна полиция около 100 хил. автомобила се очаква да напуснат тази вечер София и съответно да се върнат в неделя, затова се очаква и тогава трафикът да бъде натоварен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com