Фалшива виагра убива мъжете

11950
Фалшива виагра убива мъжете

Виаграта е най-фалшифицираното лекарство по цял свят, обяви заместник-председателят на Българския фармацевтичен съюз доц, Асена Стоименова. През 2007 и 2008 г. само на границите на ЕС са задържани около 40 млн. фалшиви таблетки, стимулиращи половата мощ, предаде БЛИЦ.
„Лекарствата за еректилна дисфункция се фалшифицират най-често, защото мъжете не споделят своя проблем, не отиват на лекар, не се съветват с фармацевт и използват онлайн търговията. Това може да доведе до влошаване на здравето им и дори до смърт. Такива случаи са регистрирани в Хонконг и Сингапур”, каза доц. Стоименова.

Заради употреба на виагра менте при някои мъже се е стигнало до хипогликемия - понижение на кръвната захар. До подобни негативни ефекти върху здравето и до смърт реално може да се стигне от всеки един фалшив илач.

"Интернет продажбата е магистрала за разпространение на фалшиви лекарства", смята доц. Стоименова. Според нея единствено в аптеките може да се гарантира, че лекарствата са качествени, безопасни и ефикасни.

Фалшифицираните лекарства могат да се познаят по това, че са по-евтини. При тях може да се открие разлика във вида на опаковката, в цвета или формата на таблетките.

Производителите им пък нямат нищо общо с фармацията. „Това са предимно хора, които произвеждат дрога и използват наличната им за това апаратура, за да фалшифицират лекарствата, обясни доц. Стоименова.

Кафето повишава либидото

Студеното кафе повишава либидото както на мъжете, така и на жените, откриха учени от Югозападния университет в САЩ. Те са провели сери...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com