Фандъкова: Дадохме всичко от себе си градът да стане проходим при зимни условия

5296
Фандъкова: Дадохме всичко от себе си градът да стане проходим при зимни условия

Дадохме всичко от себе си градът да стане проходим при зимни условия. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде „Фокус”.

Нямам сведения да има някакви специални проблеми днес. Кризисната ситуация отмина вчера вечерта. Това го подчертавам. Ние сме свикнали в града всичко да е като през лятото. Това не е възможно. Днес съсредоточаваме усилията си по довършване на почистването на спирки, подлези, достъпите до училища, детски градини, болници и социални заведения – каза Фандъкова.

10% скок на потреблението на електроенергия заради студа

Заради студа, с близо 10% се е повишило потреблението на електроенергия през последните два дни, съобщиха от електроенергийния системен...

Тя уточни, че ще провери как фирмите за почистване извършват почистващите дейности. Усилията ще бъдат съсредоточени върху тротоарите, предвид очакваните ниски температури.

Нормално е общината да има ангажимент към прилежащите общински тротоари – каза тя. Фандъкова призова гражданите и фирмите да почистят тротоарите и благодари на гражданите, които вече са го направили. Тя посочи, че е възложила на служителите на Столичния инспекторат да направят огледи по райони. Имало е отделни проблеми вчера със спирки и подлези, които не са били почистени. Целта е била да се реагира адекватно в създалата се ситуация – подчерта Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com