Фандъкова иска допълнителни мерки за сигурност в Метрото

4395
Фандъкова иска допълнителни мерки за сигурност в Метрото

Охраната в метрото е добра, но ако има възможност трябва да се вземат допълнителни мерки за сигурност. Още днес възложих на Центъра за градска мобилност и директора на "Метрополитен" да имат по-добра координация, за да може при такива инциденти да се осигури алтернативен транспорт за пътниците, предаде БГНЕС.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод вчерашния инцидент със самоубилия се мъж в метрото. Тя провери строеж на нов приют за кучета в Долни Богров, предаде БНР.

Вчерашният инцидент е изключително голяма трагедия, но за съжаление не може да се предотврати за толкова кратки срокове, отбеляза още градоначалникът на София. Тя посочи, че и в момента охраната в метрото се осъществява от МВР, а станциите са с добро видеонаблюдение.

Припомняме, че вчера малко преди 18 часа бе съобщено на станцията на метрото "Сердика II" , че три-четири часа то няма да работи. Минути по-късно се разбра, че човек се е хвърлил на релсите на метростанцията "Ломско шосе" и затова няма да има метро, докато не приключи огледът на мястото на инцидента. Със сигурност става въпрос за самоубийство, уточниха тогава от МВР. Тези, които вече са били слезли долу в станцията също са чули указанията, че линията и в двете посоки не работи.

Редактор: Десислава Ушатова

Метрото спря, мъж се самоуби на релсите

Минути преди 18.00 часа на станцията на метрото "Сердика II" съобщиха, че няма да има мотриси 3-4 часа, предаде БГНЕС. От МВР уточн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com