Готви се нов протест - този път за хижите

5139
Готви се нов протест - този път за хижите

Нов протест се организира във Фейсбук заради Закона за горите и промените в Закона за физическото възпитание и спорта, свързани с хижите. Протестът е под надслов „Туристи навред ЗА ГОРИТЕ” и ще се проведе на 3 юли от 18,30 ч. Сборен пункт отново е Орлов мост, езерото Ариана. До момента присъствие на протеста за потвърдили над 1000 души, а са поканени близо 12 000 потребители във Фейсбук, предаде Стандарт нюз.

Протестът ще е с уведомление до Столична община и ще е законен. „Законен, както и всеки протест, който не е забранен от кмета на София с нарочна заповед. Дори и да ни го забранят със заповед, ние ще обжалваме и пак ще е законен.

Другата България

Протестите срещу закона за горите се оказаха най-същностното събитие и най-важната и тема на обществения дебат, воден напоследък едва л...

Единствено на законен протест е удачно да си носим ските и бордовете, щеките, шалтета, еспадрилите, очилата, раницата, гетите и т.н., тъй като не се очаква бутане с полицията, нали ;) Искаме ГОРА !!!”, пише в съобщението на организаторите.

Защо продължаваме да протестираме?
1. Досега няма постигнат консенсус по най-спорната точка в Закона за горите.
2. „Витоша ски” са единствените, които не са съгласни на предложението да се даде възможност да се учреди право на строеж на съществуващите ски лифтове, което показва липсата на желание да се подменят старите съоръжения от страна на инвеститора.
3. Още една заплаха грози планините и свободния достъп до тях за нас – „Хижите ще могат да се дават чрез право на ползване на спортни дружества. Правото ще се дава за необичайно дълъг срок – 20 години.” Това предвиждат промени в Закона за физическото възпитание, приети на първо четене в НС”, се казва в съобщението на организаторите на протеста.
Маршрутът на протеста ще бъде от Орлов мост, езерото Ариана, през бул. „Васил Левски”, Министерство на физическото възпитание и спорта, ул. „Ген. Гурко”, ул. „Раковски”, Парламента.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com