Граждански върховен съд инициират пострадали от ЧСИ

8648
Граждански върховен съд инициират пострадали от ЧСИ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Да бъде създаден Граждански върховен съд призова гражданка, пострадала от частни съдебни изпълнители по време на пресконференция в БТА. Рени Михайлова поясни, че идеята е  Гражданският върховен съд да е съставен от граждани в полза на суверенитета на българския народ. "Той ще започне с петиция за еволюция на народа към неговия суверенитет", анонсира дейността му тя и обяви, че стъпките ще бъдат обявени в Интернет. Михайлова добави, че на 15 юли ще представи идеята.  

"Рени Михайлова успя да блокира доклада на Европейската комисия за отмяна на мониторинговия доклад за България", посочи представяйки я Ивайло Илиев, който също е пострадал от ЧСИ.

Самата Михайлова разказа, че е завела дело срещу ЕК за необективните й доклади за България: Делото е във връзка с решение на ЕК от 13 декември 2005 г.  "Към това решение има анекс с 6 показатели, които България трябва да изпълнява - трябва да гарантира нормален съдебен процес по ГПК, по АПК и пр, което не се прави, правителството подава грешна информация, те я включват в доклада си и оттам нататък изготвят едни хубави доклади за българската съдебна система, което аз оспорих, че не е вярно", уточни Михайлова. "ВСС не е избран съгласно международното право. ВСС е институция, която е обвързана", категорична е тя. 

Хиляди заповеди за изпълнение са нищожни, обяви на пресконференцията Ивайло Илиев, пострадал от частни съдебни изпълнители.  Той уточни, че общият брой на издадените в София в периода 2008 - 2020 г.  заповеди за изпълнение по чл. 410 и 417  от ГПК е 593 685.

Омбудсманът със спешни мерки за защита на гражданите от колектори и ЧСИ

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати предложения за спешни мерки за защита на  г ражданите от фирми за бързи кредити, колектори...

"98% от тях са нищожни, подлежат за обявяване за такива и всички пари и имоти, прибрани въз основа на такива нищожни заповеди за изпълнение, подлежат на връщане. А всички, тези които са се подигравали с правата на нормалните хора и пишат „вие сте осъден да платите“, без никой да е присъствал в залата, са издали документ с невярно съдържание, извършили са длъжностно престъпление, уронили са престижа на съдебната власт и са уронили достойнството ми като нормален българин", подчерта Илиев. 

Той обяви, че пострадалите граждани от ЧСИ започват серия пресконференции, за да информират европейските институции какво се случва в правосъдната система. Илиев алармира за порочни съдебни производства спрямо български граждани и обяви, че предстоят координирани действия на национално ниво за колективна защита и съдействие, с цел решаване на общи проблеми по изложения системен проблем. 

Според Илиев няма незамесена институция, всички са в играта и всички бездействат.

"Всички институции в държавата са си заровили главите и никого не го е грижа какво се случва с прословутото заповедно производство и изпълнителните дела в България", оплака се той и уточни, че не говори от името на сдружение „Солидарност“, тъй като е насрочено отчетно-изборно събрание, а се изказва от лично име.

Пострадали от ЧСИ искат изслушване в НС, твърдят, че мониторингът над България ще продължи

„Механизмът за сътрудничество и проверка е блокиран и ще продължи по отношение на България“, категорични са представителите...

По думите му нещата са придобили вече ужасяващи мащаби, които излизат извън нормалните разбирания на всеки нормален човек. Той посочи, че се унищожават съдби на хора и разкритикува нормативната база.

"Този Гражданско процесуалният кодекс го чета вече 10 години. Това е пълна боза, пълна подигравка с правото. Той е създаден от депутати, които или са били пълни идиоти, или са се маскирали на такива, защото са гласували кодекс, в който никой не може да вникне в подробности и да направи логическа връзка между отделни членове", заяви Илиев. "Ние сме принудени да търпим идиотизмите на тези, на които сме дали правото да пишат законите, да следят за тяхното спазване и са създали всички необходими институции в държавата", коментира още той.

В Европа са въвели заповедното производство за решаване на спорове по цивилизован начин, посочи Илиев и подчерта, че заповедното производство е само за безспорни вземания. "Нашите вредни магистрати, вредни адвокати и пишман юристи ни убеждават, че заповедното производство било първо да ти отрежат главата, след което да доказваш дали е било правилно или не. Това е правосъдие, обърнато с краката нагоре", коментира бългаската практика той.

В ГПК  заповедното производство се намира в глава "Изпълнителен процес - там, където се изпълнява, отбеляза с упрек към законодателите Илиев. Той категорично се противопостави на практиката на закрити заседания и на неяснотите на кого докладват районните съдии. "Липсват страните. Унизително е – нито протокол, нито съдебен акт, а се е появила заповед", изтъкна той.

Илиев посочи, че се издавали заповеди на основание информация от кредитора, която не е проверявана от съда и се закани: „Ще поискам и аз с такова заявление я гащите на някому, я колата му, я парите му...“ и добави: "много ми е интересно, ако поискам на Гешев каскета...".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com