Интерпол пусна снимки на съучастника в атентата

4955
Интерпол пусна снимки на съучастника в атентата

Интерпол разпространи снимка от шофьорската книжка и фоторобот на предполагаемия съучастник на атентатора от Бургас.

В съобщението на полицейската организация се посочва, че българските власти са помолили всички държави-членки на Интерпол да публикуват снимката от шофьорската книжка и фоторобота на предполагаемия съучастник на мъжа, отговорен за бомбения атентат през юли срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас.

В съобщението се допълва, че предполагаемият съучастник вероятно говори английски с акцент и е висок около 1,70-1,75 м. Той вероятно произхожда от страна от Близкия Изток, има тъмнокафява коса и очи.

"Интерпол и нейните държави-членки продължават да помагат на България в разследването й, като улесняват обмена на разузнавателна информация, извършват проверки в глобалните си бази данни и приоритизират всички молби за информация, свързана с разследването", заяви изпълнителният директор на полицейските служби на Интерпол Жан-Мишел Лубутен. "Чрез работата си с глобалната полицейска мрежа на Интерпол българските власти правят всичко възможно, за да установят самоличността на отговорните за това ужасяващо престъпление", допълни той.

Интерпол вече разпространи на сайта си фоторобот на предполагаемия извършител на атентата на 18 юли. Останките от главата и краката на мъжа, чиято самоличност все още не е установена, бяха открити от следователите след експлозията на бомба пред автобус, който трябваше да откара израелските туристи от летището в Бургас до курорта Слънчев бряг. По молба на българската полиция Интерпол публикува след атентата "черна бюлетина", позволяваща издирването на информация за неидентифицирани трупове. Освен това полицейската организация реши веднага след атентата да изпрати екип от свои служители в България, за да помогнат на следователите в страната.

При атентата на летището в Бургас загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса. Израел обвини за атентата ливанската шиитска групировка "Хизбула" и Иран. Цялата международна общност осъди кървавия акт.

Редактор: Петър Проданов

Възпоменателна церемония в памет на жертвите на атентата в Бургас

Възпоменателна церемония в памет на жертвите на атентата на летище "Сарафово" на 18 юли 2012 г. , при който загинаха петима израелски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com