Янев: ДАНС, къде сте? Родопите ще пламнат!

6724
Янев: ДАНС, къде сте? Родопите ще пламнат!
Според лидера на РЗС агенцията не си е свършила работата по казуса "Рибново"

Народният представител и председател на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев съобщи на пресконференция, че в с. Рибново, община Гърмен, в момента са на проверка представители на инспектората и ръководството на министерството на образованието и на Агенцията за закрила на детето.

Те ще проверяват събитията, свързани с насилствените протести на децата от Рибново, заставяни да бойкотират и саботират учебния процес след назначаването на новия директор на училището там Манчо Джуркин, каза Янев.

Според него зад тези протести стоят кметът на общината Ахмед Башев, когото той нарече образно "Цар Киро на Родопите", местният мюфтия и близки до Башев.

"Това, което се прави с децата в Рибново,  може да се квалифицира по Наказателния кодекс като расова, етническа и религиозна омраза, за която би следвало компетентните органи да са предприели действия", заяви Янев.

"За голямо съжаление, моето категорично становище е, че ДАНС по казуса "Рибново" не си е свършила работата", допълни лидерът на РЗС.

Радикалният ислям в Рибново на практика придобива нови форми на агресия чрез използване на децата за етническа и политическа употреба, добави той.

"Предупреждавам всички институции в държавата, че там може да има палежи, побоища и други крайни фанатични мерки, предизвикани от фанатици, които се контролират на религиозна и етническа основа", заяви лидерът на РЗС. Според него тези хора искат да установят единомислие в Рибново по всички въпроси, наложено с диктатура. Това щяло да бъде първата стъпка на тероризъм, който ще подпали Родопите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com