Мъгла около изчезналите

4479
Мъгла около изчезналите

Сравнително спокойно е минала нощта в района около взривените складове. Няма опасност за живота на пострадалите. Това съобщи пред БНР главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Той заяви, че са извършени проби на атмосферния въздух и няма заплаха за населението от района. Днес ще излязат и пробите от водата, по предварителни данни и там няма проблем. За изминалата нощ са станали 2 по-мощни взрива в складовете. Единият е бил малко след 1 ч. , а другият около 5.30 ч. тази сутрин. Все още изчезналите са трима.

"Не знаем каква е съдбата им. Знае се кои са тези хора, близките им са уведомени. Изключително внимателно трябва да действаме, за да не стане нещо, не дай си Боже със спасителите, които издирват тримата", каза още Николов.

Вероятно не са спазени някои правила, това обясни заместник-министърът на отбраната Валентин Радев за причините за взривовете.

Припомняме, че вчера по обяд се взривиха боеприпаси в складове край Петолъчката, Сливенско. Забранена за влизане е трикилометровата зона около военните складове близо до Петолъчката на територията на Ямболска област. Главният път София – Бургас между Петолъчката и с. Лозенец ще остане затворен. Към настоящия момент няма загинали от тези, които са изведени вече от зоната, в която бяха взривовете. Трима са в неизвестност. Проверява се и системата за човешки ресурси в завода, за да се уточни точно колко са били работниците по време на аварията.

18 са работниците, които са преминали през лечебни заведения в Ямбол и Сливен, от тях седем са оставени на лечение. По информация на Министерството на здравеопазването осем души са приети в болница след взрива в складовете за боеприпаси край Петолъчката.

Нов взрив

Тази сутрин около 5.30 часа е регистриран нов взрив в склада край Петолъчката. Специализираните екипи ще използват дистанционно управ...

Редактор: Георги Иваов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com