Напрежението пред Народното събрание ескалира

23414
Напрежението пред Народното събрание ескалира

Хората около парламента не намаляват, но повечето протестиращи опитват да искат обяснение от напускащи депутати. Заради това се получава струпване на хора при страничните входове, което накара полицията да обгради напускащите народни представители и да ги пази с щитове.

Междувременно изказване пред медиите направи и лидерът на БСП Сергей Станишев, който обаче не се появи пред протестиращите.

Блокада на Народното събрание, депутатите влизат през странични входове

Блокада на парламента – в това се превърна сутрешното пиене на кафе пред Народното събрание. Оказа се, че днешното заседание на п...

Това, което се случи днес пред Народното събрание не представлява гласа на българските граждани, а определени интереси, включително и икономически. Тези 200-300 души са идентифицирани. Виждаме едни и същи кукловоди зад тях, които са правили сценарии в годините на прехода и които са подвластни на икономически и корпоративни интереси, продължи Станишев, предаде БГНЕС.

"Атака" не подкрепя правителството на Пламен Орешарски. Това каза лидерът на БСП след спешно заседание на парламентарната група на Коалиция за България.

Продължаваме много категорично да подкрепяме работата на правителството на Пламен Орешарски, потвърди Станишев. „Ние сме готови да работим в парламента не само по промени в изборните правила, но и по плана със спешни мерки, насочени към подобряване на живота на хората”, заяви Станишев. Дали ще има работещо Народно събрание, не зависи само от нас, каза той. Според него „Атака” трябва да заявят дали искат да работи парламентът или не.

Това, че ПГ на ГЕРБ отсъства от пленарна зала, не е изненада. Неучастието на „Атака” най-ясно показва, че тя не подкрепя правителството”, подчерта Станишев, цитиран от Агенция "Фокус".

Протестиращите в Пловдив ще лягат по релсите

Протестът в Пловдив загрубява. Тази вечер недоволни от кабинета обявиха, че утре ще легнат на релсите на жп гара Пловдив. Те призоваха...

Мнението на Станишев беше подкрепено и от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Премиерът Пламен Орешарски пък заяви, че "при това положение няма как да се продължи така". Орешарски даде коментара след като стана ясно, че кворумът в НС се провали. Той самият напусна сградата на Народното събрание с кордон от автомобили, което подразни много хората. Те го изпратиха с викове "ела при нас" и викаха на полицията "от кого го пазите".

Друг народен представител, който беше сериозно заграден, беше Йордан Цонев от ДПС. Полицията едвам го опази, обграждайки го с щитове, но по информация на БНТ Цонев е бил ударен с вестник по главата.

Все още в Народното събрание има депутати, които пешком напускат сградата, но много бавно и мъчително. Има повече снизхождение към дамите депутати, но никой не се разминава с най-малко свирепо освиркване и викове "Оставка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com