Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неоткриваем: Не могат да намерят палавия съдебен инспектор, за да го извикат на изслушване

29 май 2024, 14:53 часа • 3773 прочитания

Прокурорската колегия беше принудена да отложи изслушването на вече бившия съдебен инспектор Александър Мумджиев, както и разглеждането на молбата му да бъде възстановен като следовател.

Причината е, че въпреки многократните опити както на куриерска фирма, така и на администрацията на колегията да му връчат доклада от проверката за поведението му в хотел във Враца, това така и не се е случило. 

Припомняме, че по-рано този месец стана ясно, че мъжът е задържан пиян във Враца за отправяне на сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотел, в който се е настанил, докато в командировка.

На 17 май Мумджиев подаде до Народното събрание оставка от Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС). В същия ден той депозира и заявление до главния инспектор на ИВСС за прекратяване на трудовото му правоотношение. Още: Пияният инспектор, притеснявал камериерки, иска да се върне на работа

Ден по-рано инспекторатът го предложи за освобождаване. Като причина беше посочено негово поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт.

Неоткриваем

На заседанието днес бе докладвано, че няколко пъти е правен опит всички документи да бъдат изпратени, но самият Мумджиев казал, че се намира на друг адрес. Затова и по време на заседанието днес се чу призив той да се яви за изслушване следващия път, за да не се получава шиканиране на случая.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес