Няма да вдигат заплатите в МВР

6491
Няма да вдигат заплатите в МВР

Няма да има увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно след днешната среща между синдикатите в министерството и ръководството на МВР, предаде БГНЕС.

По време на преговорите ръководството на министерството е предложило от 1-ви януари 2013-а година да бъде увеличен порционът на служителите с 60 лв. Синдикатите не приемат това условие и заплашват с нови протести, съобщи БНР.

След близо три часа среща между синдикатите и вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че има напредък по преговорите, но въпреки това полицаите не са доволни от предложения им към момента процент.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация в МВР, коментира: "Обсъждахме го, обсъждахме и други неща. Ние в събота и неделя се събираме Управителния съвет пък ние да си говорим. Че някакви крачки има направени, някаква надеждица има, друга тема е финалът дали ще ни устройва или не".

Галентин Грозев от Синдикалната асоциация пък обясни: Говорихме си за проблемите в министерството, най-общо казано, които съществуват пред служителите. Има и много вътрешни неща, които поставихме.

Идната събота и неделя синдикатите ще обсъдят с членовете си на събрание в София предложенията на ръководството на МВР. Следващия вторник ще бъде проведена още една среща с вътрешния министър. Едва тогава ще стане ясно дали ще има увеличение на заплатите. След това синдикатите в министерството ще вземат решения за следващите си действия.

Редактор: Десислава Ушатова

Цветанов: Искането за увеличение на заплатите е популистко

Искането за увеличение с 25% на заплатите на служителите в МВР е заядливо и нереалистично. По-добре да разговарям със служителите, а ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com