Няма гаранция за мостовете при нов трус

4182
Няма гаранция за мостовете при нов трус

Вместо да се обединим, някои представители на опозиционни партии се опитват да разединят хората. Ние искаме да утешим хората, да ги подкрепим, да говорим с тях, коментира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова за критиките на червените покрай земетресението в Перник, предаде Стандарт нюз.

Целта е да създадем механизъм така, че хората да се грижат като добри стопани за собствеността си и да я застраховат, посочи Павлова. Вчера тя заяви, че всяка сграда трябва да има застраховка и технически паспорт.

Падна част от фасада на столично училище

Като следствие от миналите трусове, земетресение и обилните дъждове падна част от външна фасадна стена на сградата на 90-то СОУ в ж.к. ...

Държавата има своята социална функция и ние не бихме променили концепцията да имаме социална функция, заяви Павлова.

Хората с кирпичени къщи няма да ги задължим да си правят застраховки, бе категорична тя. Павлова допълни, че където има социалнослаби държавата ще продължава да помага.

Ние искаме да обсъдим какъв е чуждият опит и какви са начините и механизмите за застраховане на домовете. До сряда ще мислим и ще предлагаме механизми, а не решения, допълни регионалният министър пред бТВ.

Държавата не може да плаща за вили и трети къщи, посочи още Павлова.

Павлова: Да се въведе задължително застраховане на сградите

Трябва да се въведе задължително застраховане на сградите, независимо дали са частна, или държавна собственост. Това смята министърът н...

Мостовете и виадуктите са строени преди 30-40 години и конструктивно те не са поддържани, бе категорична тя. Ремонтите са аварийни спешни и неотложни. Поканихме екипи от тези, които са ги строили и наблюдавали, от ВИАС и нито един от тях не пожела да се подпише под твърдението: Утре няма да паднат.

Ако утре има земетресение, никой не гарантира, че те няма да бъдат компрометирани, заяви Павлова. Реконструкцията може да отнеме около година и движението може да бъде ограничено, допълни тя.

Моят натюрел е да ида, да пипна и да видя, премиерът контролира работата, коментира газенето си в калта покрай местенето на блатни кокичета Павлова.

Редактор: Ая Косарова

Перник, говори България: Днес честваме Ботев!

България днес чества136 години от гибелта на Христо Ботев и неговата чета. В 12:00 ч. сирените в цялата страна ще оповестяват отдаванет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com