Нова стачка тлее в железниците

5243
Нова стачка тлее в железниците

Не е изключена нова стачка на железничарите. Това обяви пред БНР председателят на профсъюза към КНСБ Петър Бунев, предаде Новинар.

Служителите на БДЖ недоволстват, тъй като ръководството на дружеството не е изпълнило поетия ангажимент да осигури работно облекло и обувки на служителите.

Вече е подаден сигнал до Главната инспекция по труда, в който синдикатите настояват да се извършат проверки в най-кратък срок в поделенията на железниците в София, Пловдив и Горна Оряховица.

Бунев подчерта, че зимата вече минава, а на работниците не са раздадени нито дрехи, нито обувки. "Хората трябваше да бъдат снабдени до 15 октомври, а вече сме 1 март", изтъкна синдикалистът.

Неговото мнение е, че управлението на дружеството не е добро и сегашната политика няма да доведе до неговото оздравяване.

Бунев коментира, че намаляването на броя на влаковете, за което профсъюзите предупреждаваха навремето, ще доведе до още по-нерентабилни превози. На практика това се случва и сега, като започваме да търпим още повече загуби, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com