Новините: Най-важното за деня, 2 август

6513
Новините: Най-важното за деня, 2 август
Снимка: БГНЕС

През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита. Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер №91 от 16 май 2005 г.,

ЕТО Я ДИСЕРТАЦИЯТА НА ПЛАМЕН НИКОЛОВ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЯТО Е СТАНАЛ ДОКТОР (СНИМКИ И ВИДЕО)

“Времето е въпрос на преживяване, а не реално свойство на външния свят”. С тези думи на Дж. Бренан започва дисертационният труд на кандидата за премиер Пламен Николов. Разработката е на тема: Философско – антропологична рефлексия върху времето и се състои от 202 страници: въведение, четири глави, заключение и списък на използваната литература. Цитираните източници обхващат 114 заглавия на български, руски, английски и немски език.

ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: ЗНАЕХМЕ КОЙ Е КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРЪТ НА ИТН ПРЕДИ ВРЪЧВАНЕТО НА МАНДАТА

От "Има такъв народ" са посочили Пламен Николов като кандидат за министър-председател пред президента Румен Радев. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчения на 30 юли 2021 г. мандат за съставяне на правителство.

ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ: ИЗНЕНАДА ЛИ Е НОМИНАЦИЯТА НА ПЛАМЕН НИКОЛОВ?

Журналистът Валерия Велева изказа недоумението си от появата на кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" в последния възможен момент. По думите ѝ всичко тръгнало от скандала с оттеглянето на номинацията на Петър Илиев и припомни, че според Слави Трифонов такова име изобщо не е било обсъждано, докато някои от лидерите на т.нар. протестни партия бяха признали, че името на Петър Илиев е сред обсъжданите за евентуален премиер на страната. Тя поиска да разбере кой лъже в случая.

“ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ИЗПРАТИ ПОКАНА ДО ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ…ПЪЛНА С ГРЕШКИ (СНИМКА)

Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския съвет от страна на „Има такъв народ“ бе получена от ДБ, ИБГНИ и БСП по обяд. Но и в трите парламентарни групи писмото предизвика сериозно изумление.

ЛЮБОМИР СТЕФАНОВ: ИТН ЗАПОЧВАТ ДА ГУБЯТ ВРЪЗКА С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА

"Не ми е никак енигматичен Слави Трифонов, особено след вчерашния си монолог, на мен ми са ясни нещата, но проблемът е, че не по този начин искат да са ясни нещата предполагаемите политически партньори на г-н Трифонов“, коментира пред БНР на Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет.

АРМАН БАБИКЯН: ЩЕ ИСКАМЕ СПОРАЗУМЕНИЕ

Очакваме да видим в проекта на ИТН за правителство смели и компетентни хора, каза Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме". Утре е срещата за имената в бъдещия кабинет.

КИРИЛ ПЕТКОВ: АТАКАТА ОТ “ИМА ТАКЪВ НАРОД“ МЕ ИЗНЕНАДА

"Очаквах атака от ГЕРБ и ДПС, но атаката от ИТН ме изненада – уж партия на протеста и промяната“. Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ служебният министър на икономиката Кирил Петков. "Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно", добави той.

БЛИЗО ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ

Близо един милион души в България (или 972 328) не могат да си позволят лятна ваканция, показва проучване на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП), цитилано от БНР. Работниците с ниски доходи у нас са сред 35-те милиона най-бедни европейци, които не могат да си позволят почивка.

ДОЦ. АНГЕЛ КУНЧЕВ: ЧЕТВЪРТАТА ВЪЛНА НА COVID-19 ВЕЧЕ ЗАПОЧНА

„Вече сме в началото на четвъртата вълна на COVID-19. От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500”. Това заяви доцент Ангел Кунчев.

СИГНАЛИ: ВАКСИНАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ – НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, НО НА МЕСТА СТАВА ПРИНУДИТЕЛНА

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) привикват директори на детски градини и училища със заплахи, че ако не се ваксинират всички учители, ще да загубят работата си. За това съобщава източник на Actualno.com, пожелал да запази анонимност.

СЛЕД COVID ИНФЕКЦИЯ: 2-ГОДИШНАТА БЕЛОСЛАВА СЕ НУЖДАЕ ОТ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Двегодишно дете се нуждае от средства за лечение в Турция след мозъчни усложнения, породени от COVID инфекция и спиране на сърцето. В Русе започна благотворителна кампания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com